25n
25N
25N

Ximo Puig tanca perimetralment la Comunitat Valenciana

Aquesta decisió s’ha adoptat per a evitar l’arribada massiva de persones d’altres comunitats autònomes arran del pont de Tots Sants

Ximo Puig tanca perimetralment la Comunitat Valenciana
29/10/2020 - , Tania López

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat el tancament perimetral de la Comunitat Valenciana de cara al pont de Tots Sants. Així, si fa uns dies ja explicava que el Consell estava “expectant davant les decisions que prendran altres comunitats autònomes, sobretot les limítrofes”, aquesta vesprada Puig ja ha confirmat que es procedirà al tancament de la Comunitat Valenciana perquè “en aquests moments, no sembla molt adequat el trasllat massiu d’altres comunitats autònomes”. D’aquesta manera, el confinament perimetral del territori valencià entrarà en vigor aquest mateix divendres 30 d’octubre a les 12.00 hores allargant-se fins a set dies i serà susceptible d’ampliació. D’aquesta manera, excepte excepcions per motius laborals o de cura de persones dependents, no es podrà entrar ni eixir del territori valencià.

 

 

‘Una mesura necessària després de la inacció i confusió d’altres governs autonòmics’

Amb aquest anunci, Puig ha anunciat que la mesura del confinament perimetral “era necessària després de la inacció i confusió generada per altres governs autonòmics”, fent referència en la comunitat madrilenya, que en tantes polèmiques s’ha ficat des de l’inici de la pandèmia.

A més, la consellera de Sanitat, Ana Barceló, ha anunciat noves mesures restrictives durant els pròxims catorze dies en diversos municipis com Morella, Nules, Onda, Vinaròs, Algemesí, Guadassuar, Crevillent, Elx, Elda, Ibi, Muro d’Alcoi, Petrer, el Pinós i els 18 municipis del departament de salut d’Oriola. En tots aquests municipis on s’apliquen aquestes noves restriccions s’ha detectat una transmissió comunitària, és a dir, s’ha perdut la traçabilitat dels contagis.

Les noves restriccions passen per la reducció d’aforaments al 30% en vetlles, cerimònies o celebracions com ara noces, batejos i comunions, així com al 50% en establiments comercials i mercats ambulants. Quant als centres comercials, els aforaments hauran de respectar el màxim d’un terç, així com les zones comunes hotels. D’altra banda, les terrasses d’hostaleria hauran de veure’s reduïdes al 50% i l’interior dels establiments hostalers al 30%. L’aforament dels cinemes, teatres, auditoris així com el dels espectacles a l’aire lliure queda reduït al 50%.

A més, les reunions en totes les seus festeres tradicionals de la Comunitat Valenciana tindran consideració de reunions socials i quedaran limitades a sis persones, mesura restrictiva que afecta de ple a les falles i els actes que organitzen les mateixes comissions en els seus casals.

‘Protegir la vida i la salut ha estat i serà sempre la prioritat del Consell’

A més, les reunions en totes les seus festeres tradicionals de la Comunitat Valenciana tindran consideració de reunions socials i quedaran limitades a sis persones, mesura restrictiva que afecta de ple a les falles i els actes que organitzen les mateixes comissions en els seus casals. Després d’aquest anunci, Puig ha recalcat que “no existeix una oposició entre salut i economia”, i a més ha indicat que “protegir la vida i la salut ha estat i serà sempre la prioritat del Consell”.

La Comunitat Valenciana passava, fa uns dies, al nivell 3 d’alerta a causa de les últimes dades que publicava la Conselleria de Sanitat. Per aquest motiu, tota precaució és poca per a evitar que els casos de Covid-19 continuen propagant-se per tot el territori valencià. Així mateix, Puig ha confirmat que no descarta, en les pròximes hores, aplicar noves restriccions en aquells municipis en els quals “la incidència del virus és més agressiva”. De fet, Vinaròs o Xàtiva són alguns dels municipis en els quals es podrien aplicar noves mesures.

Així mateix, cal recordar que la Comunitat Valenciana s’avançava a la declaració de l’estat d’alarma i, des del passat cap de setmana, establia tant el toc de queda des de les 00.00 fins a les 06.00 hores, com la prohibició de reunions socials o familiars de més de sis persones. I és que encara que les dades de la Comunitat Valenciana no són tan alarmants com els d’altres autonomies, com la Comunitat de Madrid o Aragó, la veritat és que no cal abaixar la guàrdia perquè, tal com confirmava Sanitat, després del pont d’Octubre, els casos a la Comunitat Valenciana han començat a créixer significativament.

Per què la Comunitat Valenciana està en el nivell 3? En el Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut, es va aplicar un semàfor Covid, només aplicable a ciutats de més de 100.000 habitants, encara que recomanable també per a la resta, en el qual es parla de risc alt quan el nombre de casos en les últimes setmanes supera els 150 per cada 100.000 habitants o quan el nombre de casos de l’última setmana ascendeix a 75. Així mateix, altres factors que es tenen en compte és la incidència del virus en persones de més de 65 anys, el percentatge de positius sobre els test realitzats i el percentatge de casos en els quals es coneix l’origen de la infecció.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quinze − quatre =