25n
25N
25N

Puig anuncia el tancament o la reducció d'aforament d'instal·lacions i negocis des del dijous

Els gimnasos, les cerimònies o els centres d’oci queden afectats per les noves restriccions anunciades pel president

arxiu

Puig anuncia el tancament o la reducció d'aforament d'instal·lacions i negocis des del dijous
19/01/2021 -

Després de l’augment de casos positius de COVID-19 i de la incidència acumulada en la Comunitat Valenciana, així com per les mesures insuficients, segons han reconegut el mateix president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, i la consellera de Sanitat Universal i Salt Pública, Ana Barceló, el consell imposarà més restriccions. Noves limitacions que afecten a tota mena d’establiments i que començaran el dijous 21 de gener fins al 4 de febrer a les 00.00 hores.

Sens dubte, un dels principals canvis és que molts negocis hauran de tancar la persiana totalment, com és el cas de l’hostaleria, o parcialment amb un horari marcat en el cas dels comerços. En aquest sentit, tal com ha concretat Barceló, l’hostaleria es tanca totalment encara que amb algunes activitats permeses, mentre que les instal·lacions esportives hauran de tancar també excepte per a l’entrenament d’esportistes professionals i equips federats.

Què es pot fer?

Segons han concretat Barceló i Puig, a més d’aplicar “mesures contundents” a l’hostaleria, els comerços i els centres esportius, també hi ha més tipus de negocis afectats per la nova normativa.

Per exemple, les activitats d’oci queden limitades. Romandran tancats els centres recreatius tant de joves com de persones majors, així com ludoteques i centres similars, locals d’associacions festives -casals fallers o colles a Castelló, així com comparses de moros i cristians a Alacant – i tots els locals relacionats amb el joc, com el bingo, els casinos o els negocis d’apostes.

El que sí que es podrà fer és continuar gaudint de la cultura. Els mandataris no han anunciat novetats respecte als centres culturals i han confirmat que els cinemes i els teatres continuaran amb la seua programació, seguint els protocols marcats pel control d’aforament, les mesures d’higiene o els itineraris d’entrada i eixida.

Respecte a les cerimònies, l’aforament torna a reduir-se. La consellera de Sanitat ha explicat que en noces, vetles i actes similars l’aforament màxim permés serà de 10 persones en interiors i de 15 en exteriors.

Quant a les reunions socials, es manté en 6 el nombre màxim de persones permeses tant en trobades socials o familiars, encara que tant Puig com Barceló han insistit que cal fer un exercici de “corresponsabilitat”, per la qual cosa cal evitar qualsevol contacte social al màxim.

Finalment, la titular de Sanitat ha fet referència a les residències d’estudiants de les universitats valencianes, algunes d’elles protagonistes de brots massius per festes il·legals, com la Galileu i l’Ausiàs March. En aquests centres no es permetran les visites i en els espais comuns l’aforament serà del 30%.

Totes aquestes novetats entraran en vigor una vegada publicades en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV), encara que el president ja ha deixat clar que començaran a partir de les 00.00 hores del dijous 21 de gener. S’estendran com a mínim fins al 4 de febrer a les 00.00.

Demà podrien conéixer-se més novetats. I és que el cap del Consell ja ha avançat que en el Consell Interterritorial de demà amb el Ministeri de Sanitat i la resta d’autonomies sol·licitarà avançar el toc de queda.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

11 − 7 =