caixa popular

Cent anys de vida en l'Estació del Nord de València

L’Estació del Nord s’inaugurava el 08 d’agost de 1917

Cent anys de vida en l'Estació del Nord de València
11/08/2017 -

El passat 08 d’agost, l’Estació del Nord de València, coneguda antigament com a València-Término, complia, oficialment, 100 anys. Un aniversari en el qual l’empresa Adif s’ha bolcat amb l’organització, durant tot l’any, de diferents accions per a commemorar el centenari de la construcció de la principal estació de ferrocarril de València, així com d’un dels edificis més emblemàtics de la ciutat.

La construcció de l’Estació del Nord començava el 02 d’agost de 1907. Unes obres que es van perllongar durant deu anys, i que van ser encarregades a l’arquitecte Demetrio Ribes per la Companyia ‘Camino de Hierro del Norte de España’. Finalment, el 08 d’agost de 1917 s’inaugurava una de les estacions de trens més importants de València. Un imponent edifici en el qual es va tenir en compte fins a l’últim detall perquè semblara una autèntica obra d’art.

Demetrio Ribes va aconseguir que aquesta estació reflectira la imatge i la personalitat de la ciutat de València. Per això, es van utilitzar elements decoratius autònoms i característics del modernisme, entre els quals destaquen els mosaics i la ceràmica amb trencadís o taulells trossejats que formen un conjunt que enamora a tot aquell que contempla aquest edifici.

L’Estació del Nord, que destaca per la seua riquesa ornamental, va ser declarada, l’any 1961, Monument Històric Artístic, així com Bé d’Interés Cultural en 1983. Així mateix, també gaudeix de la consideració d’estació històrica per part d’Adif, que gestiona l’Estació del Nord des de 2004. Actualment, aquesta extraordinària estació està plena de vida, i són molts els valencians que fan ús de les seues instal·lacions, però també nombrosos turistes que s’acosten a l’Estació del Nord per a delectar-se amb la seua bellesa.


xs puzol

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 × cinc =

Paiporta
exposicion caps tallats
Tardor
cultura als barris