Mostra Viva arranca el seu nou cicle de videocreació

Silvia Carpizo, Victoria Cano i Monique Bastiaans exhibeixen els seus treballs en l’Octubre CCC

Mostra Viva arranca el seu nou cicle de videocreació
15/10/2018 -

El festival Mostra Viva del Mediterrani (MVM) inicia avui les projeccions del seu nou cicle de videocreació. La secció es desenvoluparà entre el 15 i el 17 d’octubre i té com a seu l’Octubre Centre de Cultura Contemporània (OCCC).

Durant les tres sessions es mostraran els treballs creatius de les artistes Silvia Carpizo, Victoria Cano i Monique Bastiaans, tres formes molt personals d’entendre el videoart i reflexionar sobre la creació.

Carpizo obri el cicle amb la projecció de “Alineation, the neverending wall”. El treball es projectarà a partir de les 18 hores. Segons la creadora, la seua obra es basa fonamentalment en l’animació de l’art mural urbà existent, ja que li interessa “transformar la seua naturalesa efímera en permanent”

Per això, a través de la narració cinematogràfica i el limitat llenguatge de l’animació, Carpizo crea “conceptes descontextualitzant els originals i ideant trames basades en temàtiques principalment socials que m’inquieten i atrauen i per les quals sent la necessitat de comunicar-les”.

El dimarts 16 a les 19:30, Victoria Cano presentarà “Poder de la petjada. Missatge entre multituds”. A partir de la mateixa obra de l’artista, el compositor Emilio Calandín realitza la composició musical “El so de la petjada”, que al seu torn interpreta al clarinet el músic Luis Fernández. El treball combina creació pictòrica, composició i interpretació musical per a unir-se en una experiència de sentits.

El cicle ho tancarà el dimecres 17 Monique Bastiaans amb la projecció d’una sèrie de vídeos en els quals mostra el procés de creació de la seua pròpia obra. Aquesta consisteix en instal·lacions i intervencions monumentals i efímeres en espais públics. Amb elles, l’artista construeix al·legories sensorials per a generar un ambient envolupant que provoca la interacció amb el públic i anima a qüestionar la nostra percepció quotidiana. Després de les projeccions es duran a terme debats amb les creadores.

Exposició i debat sobre Carrícola en el Centre del Carme

La inauguració en el Centre del Carme de l’exposició “Carrícola, Mediterrani, art i sostenibilitat”, servirà com a preàmbul, demà dimarts a partir de les 19 hores, per a la celebració d’un debat posterior sobre el projecte dut a terme en el poble de Carrícola durant el festival Biodivers, que conjumina art i sostenibilitat.

En el debat participaran José Albelda i Chiara Sgaramella, investigadors de la Facultat de Belles arts de la Universitat Politècnica de València. L’exposició romandrà oberta al públic fins al 31 d’octubre.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

vint + dinou =

sagunt a escena 2019
turismo salou