El Palau de la Música presenta un cicle que relaciona la influència del pop amb autores i autors contemporànis

A partir del 25 de maig amb Marta Sanz, Salva Alemany, Sara Mesa, Agustín Fernández Mallo i Kiko Amat

Guardar

Kiko Amat © Eugènia Broggi_color
Kiko Amat © Eugènia Broggi_color

El Palau de la Música de València presenta un cicle de taules redones coordinat pel periodista i escriptor Rafa Cervera, dissenyat al voltant de com la música pop s'ha convertit en una influència per a alguns escriptors contemporanis. “Literatura i Música (Pop) al Palau” tindrà lloc a la Sala Lucrecia Bori i consta de cinc propostes que començaran el pròxim 25 de maig amb l'escriptora Marta Sanz, a la qual seguiran fins el mes de desembre de 2019 altres destacats autors com ara Salva Alemany, Sara Mesa, Agustín Fernández Mallo y Kiko Amat.

D'esta manera, l'auditori valencià explora esta relació musical i literària, convidant a cinc noms de la literatura espanyola que mantenen diferents vincles amb la música pop, i que permetrà descobrir com ha inspirat la música pop a les escriptores i escriptors presents, ja siga com a model poètic, com a guia narrativa o com a punt de partida per a una ficció. A més, es produirà una sinergia amb el cicle Rock, pop…, al Palau, ja que la majoria d'estes taules redones es desenvoluparan abans dels concerts de Tórtel, Silvia Pérez Cruz, Juan Perro i Jorge Drexler. Cada una d'estes xarrades girarà entorn d'eixa relació i les seues possibilitats literàries, ja siga pel reflex de la musicalitat de les lletres d'algunes cançons en la prosa o per l'ús de personatges o històries relacionades amb la música pop.

Els noms que protagonitzaran cada una de les cinc xarrades són Marta Sanz, que reconeix la música com a banda sonora que ha inspirat alguns passatges de les seues novel·les, de Grease a Camilo Sesto. El valencià Salva Alemany (27 de juny), reflecteix la seua experiència com a músic de rock i melòman en les seues ficcions de novel·la negra. Sara Mesa (19 d'octubre) va fer de Billie Holiday un element clau en la seua última novel·la, Cara de pan. Agustín Fernández Mallo (16 de novembre) abraça la música pop dins del seu concepte de postpoesía i usa diverses referències musicals en la seua ficció. I Kiko Amat (21 de desembre) prové del periodisme musical, activitat que continua compaginant amb la seua trajectòria com a escriptor de ficció que ja compta amb cinc novel·les, l'última d'elles, Antes del huracán, publicada el 2018.

En cada una de les taules, presentades i moderades per Rafa Cervera, les escriptores i escriptors estaran acompanyats per professionals de l'àmbit literari valencià. Així, la llibretera Mireia Pérez conversarà amb Marta Sanz, el crític i escriptor Eduardo Almiñana compartirà taula amb Kiko Amat; la locutora i presentadora de À Punt Irene Rodrigo conversarà amb Sara Mesa, la música i poeta Carolina Otero debatrà amb Fernández Mallo i, el periodista Voro Contreras estarà amb Salva Alemany.

L'escriptora Marta Sanz, que inicia el cicle, és novel·lista, poeta, assagista. Novel·les com La lección de anatomía, Amor fou, Farándula i Clavícula, l'han consagrada com una de les grans narradores de l'actual literatura en castellà. D'altra banda, títols recentment publicats com Monstruas i centauras, o l'antologia Tsunami. Mirades feministes, en la qual exerceix com a editora i prologuista, reflectixen, al mateix que les seues novel·les, el seu activisme a favor de la igualtat.

Arxivat a:

Destacats