25n
25N
25N

Cicle integral insta a usar màscaretes reutilitzables per a minimitzar l'impacte sobre el medi ambient

Elisa Valía adverteix que moltes mascaretes «acaben en la xarxa de clavegueram, i s’està trobant una quantitat significativa d’este tipus de residus en la xarxa»

Cicle integral insta a usar màscaretes reutilitzables per a minimitzar l'impacte sobre el medi ambient
26/11/2020 -

La Regidoria del Cicle Integral de l’Aigua està duent a terme una campanya de conscienciació sobre l’ús de les mascaretes reutilitzables amb l’objectiu de “minimitzar el seu impacte sobre li medi ambient”, segons ha explicat la responsable de l’àrea, Elisa Valía. “Les mascaretes s’han convertit en un objecte indispensable per a intentar frenar la propagació del coronavirus i és fonamental que aprenguem a utilitzar-les correctament”, ha indicat.

“Si bé són un element clau de protecció enfront de la covid, no totes les mascaretes tenen el mateix impacte en el planeta”, ha advertit i ha explicat que “les quirúrgiques d’un sol ús han de rebutjar-se en el contenidor gris però, malgrat les campanyes de conscienciació, no sempre acaben on correspon”. “L’alternativa és l’ús de mascaretes homologades reutilitzables”, ha assegurat.

En el marc de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, Elisa Valía ha explicat que la Regidoria del Cicle Integral de l’Aigua ha llançat una sèrie de recomanacions per a triar mascaretes de més d’un sol ús”. En primer lloc, cal tindre en compte que una mascareta higiènica comuna tarda entre 300 i 400 anys a degradar-se, segons el Ministeri de Transició Ecològica i Repte Demogràfic, des d’on adverteixen del mal que causen a la flora i la fauna i, per tant, al medi ambient. Una altra raó és l’“estalvi econòmic” ja que, recorda Valía, “fins que les autoritats competents no indiquen el contrari, l’ús de màscara continuarà sent obligatori”. Així mateix, perquè ha explicat que “la vida d’una mascareta reutilitzable és més llarga i, per tant, són necessaris menys recursos per a fabricar-la i generen menys deixalles”.

En esta línia, ha plantejat també que serveixen per a “frenar l’allau de plàstics”. “La pandèmia ha provocat un increment de l’ús del plàstic, que pararà als oceans i danya els ecosistemes”, ha advertit la regidora. Finalment, ha denunciat que “moltes mascaretes acaben en la xarxa de clavegueram” i “estem trobant una quantitat significativa d’este tipus de residus en la xarxa”.

Precisament, fa un parell de setmanes l’Ajuntament va iniciar una campanya de conscienciació sobre l’ús de les mascaretes reutilitzables i, a través de la Regidoria va repartir en els barris valencians de Patraix, el Cabanyal i Benicalap 3.000 màscares certificades que resisteixen fins a 80 rentades.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres × tres =