25n
25N
25N

L’IVC presenta a La Filmoteca un cicle d’homenatge a Angie Dickinson

L’IVC presenta a La Filmoteca un cicle d’homenatge a Angie Dickinson
10/05/2019 -

La Filmoteca organitza un cicle d’homenatge a l’actriu Angie Dickinson, amb tres obres imprescindibles de la seua carrera i dels directors que les realitzaren: ‘El código del hampa’ (1964), ‘A quemarropa’ (1967) y ‘La jauría humana’ (1966). El cicle es podrà veure de l’11 al 18 de maig i s’emmarca dins de la setena edició del festival València Negra.

En els anys seixanta, quan el cinema americà vivia l’impacte de la guerra del Vietnam, la figura de l’actriu Angie Dickinson va brillar amb moltíssima força, tant per la seua càrrega evident de sexualitat com per la seua rotunditat.

El dissabte 11 de maig a les 18.00 hores tindrà lloc la projecció de ‘Código del hampa’ (‘The Killers’, 1964), amb la presentació del crític de cinema Daniel Gascó. En el film, dirigit per Don Siegel, dos assassins a sou tracten d’esbrinar per què la seua última víctima, un pilot de carreres, s’ha limitat a esperar la seua arribada en lloc de fugir quan l’han buscat per a matar-lo. La pel·lícula es podrà tornar a veure el dimecres 15 de maig a les 20.00 hores.

‘A quemarropa’ (‘Point Blank’, 1967) va estar dirigida per John Boorman i conta la història d’un home traït per la seua esposa i el seu millor amic després d’haver donat un colp molt lucratiu. Es projectarà el diumenge 12 de maig a les 20.15 hores i el dimarts 14 de maig a les 18.00; en aquesta ocasió, amb la presentació de Daniel Gascó.

Per últim, ‘La jauría humana’ (‘The Chase’, 1966), compta entre el seu repartiment amb Marlon Brando i Robert Redford, a més d’Angie Dickinson, i va ser dirigida per Arthur Penn. Un home que ha escapat d’un penal torna al seu poble i, després d’una persecució, és detingut per la policia. Únicament el xèrif, un home íntegre, s’oposa al linxament que reclamen els habitants. Es podrà veure a La Filmoteca el dissabte 18 de maig a les 18.00, amb presentació de Daniel Gascó, i el dimarts 28 a les 20.00 hores.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 × 4 =