25n
25N
25N

El cicle 'Cine por venir' torna a Las Naves

El cicle 'Cine por venir' torna a Las Naves
06/04/2017 -

Aquestes jornades proposen durant 2017 un espai per al debat i la reflexió entorn a les noves creacions d’autors i autores que roden projectes en comunitats i amb col·lectius, amb una clara intenció de denúncia social. Durant el cicle, que s’allargarà fins a mitjan mes de maig, es projectaran documentals com «From the other side», que gira al voltant de la tragèdia que viuen els immigrants mexicans intentant creuar el desert per arribar als EUA. Així mateix, coneixerem el projecte fílmic de Rubén Marín sobre el barri d’Orriols.

“Cine por venir” proposa enguany unes jornades el focus de les quals està posat en “Autories, col·lectius, comunitats i processos fílmics”. EstE cicle, que torna a Las Naves el pròxim 10 d’abril i que se celebrarà en diverses sessions fins al 19 de maig, planteja dos programes de projeccions: el primer, que girarà entorn “Col·lectius, comunitats i processos fílmics” i el segon sobre “L’altre en nosaltres. Autors contemporanis front l’alteritat”.

El cicle obrirà debats col·lectius i tallers de cineastes en relació a aquests dos eixos temàtics. En concret, els dies 10 i 11 d’abril se celebrarà – a partir de les 16.30 h- el taller “Estratègies col·lectives d’auto-representació”, a càrrec de Chus Domínguez.

Per al mes de maig, el dia 17 es projectarà a les 19.00 h “From the other side” (2002), de la realitzadora Chantal Ackerman, qui posa la mirada sobre les tràgiques vides dels immigrants mexicans que intenten en un viatge duríssim i en nombrosíssimes ocasions, mortal, creuar el desert per arribar als EUA. Els dies 18 i 19 maig està prevista la celebració del taller “Arxive polimorfo” amb Pilar Monsell, i la projecció posterior del curtmetratge “Dos sueños después”, premiat al Festival de Màlaga.

El cicle ens permetrà acompanyar també en 2017 el procés fílmic dinamitzat per Rubén Marín al barri d’Orriols de València, el resultat del qual serà projectat durant les jornades.

Com cada any, «Cine por venir» estableix col·laboracions amb diverses institucions culturals de la ciutat. Enguany, cada secció de les jornades es desenvoluparà a l’IVAM, la Filmoteca, Las Naves i La Posta.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

11 + divuit =

museo prehistoria
museo prehistoria