25n
25N
25N

Comença el cicle Cambra al Palau a l'Almodí

Comença el cicle Cambra al Palau a l'Almodí
24/09/2019 -

La regidora de Cultura, Glòria Tello, ha explicat que mantindrà a L’Almodí el cicle ‘Cambra al Palau’, que comença aquesta vesprada en aquest històric edifici, a imatge i semblança del que ocorre en altres ciutats d’Europa, que «celebren de forma habitual concerts de música clàssica en format reduït en edificis singulars i de valor patrimonial de les ciutats».

Tal com explica la regidora, «es tracta d’oferir una experiència amb valor afegit al públic. Aquest tipus de concerts, pel seu format reduït, s’adapten molt bé a una gran varietat d’espais i edificis, com l’Almodí de València, un dels espais més importants de la ciutat, bé d’interés cultural i amb una alta protecció pel seu valor patrimonial».

«Amb aquesta activitat, la ciutat de València busca sumar a la seua oferta cultural un actiu més, amb l’objectiu de continuar impulsant la línia de convertir-se en un agent cultural de primer ordre, amb l’atractiu de la vinculació entre patrimoni i música i el foment d’un turisme cultural de primer ordre», ha destacat la regidora Tello.

El primer concert que acollirà l’Almodí serà hui mateix, concretament es tracta del quintet Casulana, format per les violinistes Esther Vidal i Sabrina Pacucci, la viola Pilar Parreño, la violoncel Cristina Aguilera i la pianista Renata Casero.

«Es tracta d’una gran oportunitat per gaudir de la millor música de cambra en un entorn meravellós, en un dels grans exemples del gòtic valencià», ha valorat Tello. Prèviament, l’actor Tonino Guitian presentarà el concert al públic assistent.

El Quintet Casulana sorgeix de la iniciativa d’un grup de dones músiques, procedents de diferents entorns professionals: l’àmbit simfònic i la docència. Els seus membres són integrants de l’Orquestra de València, l’Orchestra della Magna Grècia de Taranto i professores dels conservatoris de música de València.

A banda del concert de hui, l’Almodí acollirà vuit concerts més de ‘Cambra al Palau’ d’ací a finals d’any. Concretament el 29 de setembre, el 2, 17 i 30 d’octubre, el 10, 13 i 30 de novembre i, finalment el 4 de desembre, tot i que la idea és programar les següents edicions del cicle en aquest mateix edifici.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

15 + 12 =