caixa popular

'Cicle de la Dona', la celebració del talent femení valencià arriba a la Sala Russafa

A partir del 22 de febrer es podrà gaudir de quatre espectacles que reflexionen sobre la lluita feminista com a reivindicació del 8 de Març

Europa Press

'Cicle de la Dona', la celebració del talent femení valencià arriba a la Sala Russafa
20/02/2019 -

El ‘Cicle de la Dóna’, que se celebrarà des de finals de febrer fins al 10 de març, programa una sèrie de propostes de companyies valencianes que situen a la dona en el centre de l’escenari. Amb aquest cicle, se suma una nova iniciativa a la Sala Russafa amb la intenció de mobilitzar entorn de la jornada de reivindicació del 8 de març.

Arrancarà amb l’estrena de l’espectacle Anònimes, del 22 al 24 de febrer, en el qual la formació Dalias Heels Company interpreta dansa urbana sobre tacons. És una de les poques peces de “heels danse” que pot veure’s en cartellera, amb huit ballarines i un ballarí que representen la transformació d’algú que ha sigut atrapat en una societat amb la qual no comparteix normes ni convencions. Les coreografies, amb temes com “The Wall” de Pink Floyd o “Woman’s Worth d’Alicia Keys, evolucionen cap a l’acceptació de l’individu, els tacons representant la fortalesa.

La peça està dirigida per la ballarina i coreògrafa valenciana Verónica Mejía, pionera d’aquesta disciplina de ball sobre stilettos.

La programació continuarà amb l’estrena de l’obra teatral Si no duele no es amor, de l’escriptora i directora Irene González. De l’1 al 3 de març per l’escenari de la Sala Russafa passaran dones de diferents èpoques que tractaran els problemes derivats dels rols de gènere en diferents moments de la història, que a penes han canviat.

Més tard, es presenta la proposta de Luci Romero, poeta i Àuria Ortiz, professora d’Història del Cinema en la UV, Dones que compten. La dona en les sèries de tv. El 6 de març compartiran el seu treball investigador sobre personatges femenins televisius, en la qual parlen de rols de gèneres promoguts a través d’aquest fenomen. Parlaren de sèries com Big Little Lies, Las Chicas de Oro o The Good Wife, entre altres, amb dones de ficció que formen part del nostre imaginari col·lectiu i el que representen.

Tornant a la programació escènica, el 7 de mall es podrà gaudir de Mari, Palante, amb l’actriu valenciana Reyes Ruiz en el paper d’una andalusa de mitjana edat. Es tracta d’un divertit espectacle sobre la vida de les dones en el segle XXI, amb monòlegs i cançons en directe. Narra les dificultats de desmuntar els rols de gènere durant uns anys en què l’univers femení estava aparentment travessant canvis.

Per a finalitzar, del 8 al 10 de març el ‘Cicle de la Dóna’ tancarà amb la versió subversiva del clàssic de Shakespeare, Julio César, en mans de la formació valenciana Tretze Teatre. Canvien els papers d’una època en la qual els homes interpretaven els papers femenins per la prohibició de les dones en els escenaris, ara són dotze actrius els qui encarnen als qui van conspirar i van participar en la mort del César, mentre dos actors interpretaran a les dues dones. Trencant els estereotips sobre la relació del poder i l’ambició amb el gènere, es podrà gaudir d’aquesta nova lectura d’una història de traïcions.

Tots aquests espectacles que es podran gaudir a la Sala Russafa a partir del 22 de febrer, durant més de dues setmanes de celebració arran del Dia de la Dona, reflexionant sobre els temes de la lluita feminista, fent visible per uns dies el treball de dones valencianes.

Més informaciójo amb ribo

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

7 − 6 =