El xocolate de Torrent es converteix en protagonista en FITUR

Guardar

Fitur_Ball1
Fitur_Ball1

La ciutat de Torrent ha estat present, per segon any consecutiu, en la Fira Internacional del Turisme (FITUR), que es va celebrar en IFEMA – Madrid del 23 al 27 de gener. D’aquesta manera, la capital de l’Horta Sud ha donat a conéixer la seua cultura, tradició, història, patrimoni arquitectònic i gastronomia, mitjançant activitats com el showcoocing de cuina en directe del Rossejat o del tradicional xocolate torrentí, l’espectacle del Ball de Torrent o la presència de la Reina de la Trobada.

Durant els dies 25 i 26, una comitiva formada per l’alcalde Jesús Ros, la regidora de Cultura, Susi Ferrer, el regidor de Festes, José Antonio Castillejo, el regidor de Modernització, Andrés Campos, i representants de la corporació municipal i la societat torrentina en general, van estar presents per a “posar en valor el nostre, les nostres festes, tradicions i identitat, però sobretot perquè Torrent siga conegut a tot el món”, va assenyalar l’alcalde Jesús Ros.

La jornada del divendres es va iniciar amb la visita a l’estand de Bikefriendly, una de les empreses que col·labora amb el consistori com unes altres que van acudir a FITUR a donar a conéixer el seu treball, com a Natura i Cultura. Els participants van poder conéixer de primera mà tots els serveis que ofereixen, i comprovar que Torrent en una ciutat moderna, amable i sostenible. A la vesprada es va realitzar una roda de premsa, on la regidora de Cultura, Susi Ferrer, i el regidor de Modernització, Andrés Campos, van presentar la marca de Torrent com a epicentre de la Comunitat Valenciana, la gastronomia típica com el Rossejat, els santblaiets o el xocolate torrentí, el patrimoni arquitectònic com la Torre o les festes tradicionals com la Setmana Santa, Sant Blai, la entrà de la flor, les falles o els Moros i Cristians, entre altres.

En aquest sentit Ferrer va explicar que “tenim molt que oferir, folklore, gastronomia, patrimoni, tradició, cultura… tota una gran riquesa que estem portant més enllà de les nostres fronteres”. D’igual manera, també es va presentar la marca de Torrent com a epicentre de la Comunitat Valenciana, així ho assenyala l’estudi cartogràfic realitzat per Gonzalo Gómez Mataix. El punt, que es troba a l’entorn del conegut com Mes dels Xils, “és una oportunitat per a potenciar la ciutat i donar a conéixer i descobrir els nostres nombrosos recursos perquè Som el centra de la Comunitat Valenciana”.

Per part seua, Campos va anunciar una nova aplicació virtual per a visitar la Torre, la ciutat des de diversos punts i les falles de categoria especial (monument i llegenda), tot això en 360é. “Es tracta d’una manera de portar la ciutat a qualsevol part del món i a qualsevol persona, ja que fins i tot les persones amb mobilitat reduïda podran gaudir visitant virtualment totes les plantes de la Torre”, va subratllar el regidor.

Com a representació de les festivitats van participar en la roda de premsa la fallera major de Torrent de 2019, Carmen Raga Ortí i Leyre Gallego Ruiz, la Reina de la Trobada de 2018, Cristina Peris González, que van convidar a tots els presents a gaudir de les festes torrentines, i Rubén Vázquez, en representació del Grup de Ball L’U i Dues del Llar Antonià. Igualment es va visionar un vídeo, realitzat pel departament de comunicació de l’Ajuntament, promocionant a Torrent com una ciutat turística.

A continuació es va realitzar un showcooking, on es va fer una demostració del típic xocolate torrentí i que va atraure un gran nombre de persones. De la mà de Rafael Andreu, Patricia Andreu i Germán Porto, membres de l’empresa local Xocolates Rafael Andreu, de tradició arrelada en la localitat, els visitants de FITUR van poder, no solament conéixer els secrets i la recepta d’aquest tradicional producte, sinó que el van degustar, ja que se’ls va obsequiar amb una bosseta que contenia un xocolate, a més d’un santblaiet.

Les activitats van continuar el dissabte al matí amb la participació del Grup de Ball L’U i Dues del Llar Antonià, que van mostrar una versió reduïda i adaptada per a l’ocasió del Ball de Torrent, que es va recuperar a la ciutat després de 18 anys sense interpretar-se en la mateixa el mes d’octubre passat durant la III Setmana de l’Agricultura. A través de música, dansa i teatre, els participants van oferir aquest gran espectacle que destaca pel seu caràcter satíric i burlesc, i que va congregar a un ampli públic.

Però la que més mirades va aglutinar al matí va ser, sens dubte, la Reina de la Trobada i Ángel de Resurrecció, que va passejar pels corredors i estands de la fira fent-se fotos amb milers de persones que van voler conéixer aquesta figura, única en tota Espanya i que representa a la Virreina Germana de Foix. Gema Guillamón Cervera, Reina de la Trobada de 2015, va ser l’encarregada de donar a conéixer la Setmana Santa de Torrent i portar una part del Diumenge Gloriós torrentí a la resta del món.

El punt final el va posar el Rossejat, el plat més típic de la gastronomia torrentina i patrimoni de tots els torrentins i torrentines, que va viatjar de nou fins a FITUR per a participar en un showcooking. El va publicar va degustar del plat, cuinat en directe per Diego Gallego i Nieves Gallego, pertanyents a l’Associació Gastronòmica de la Cassola de Sant Blai que, a més, va presentar el seu segon concurs nacional de Rossejat, que se celebrarà l’11 de febrer. També va col·laborar en aquest esdeveniment el Net de Ricardet, que va donar a conéixer al món sencer la millor llonganissa d’Espanya, reconeixement que va rebre en el Concurs Artesà del Paladar 2017.

Arxivat a:

Destacats