25n
25N
25N

Cheste omple de música la Casa de la Cultura i recupera la Casa Valterra per a ús veïnal amb ajuda de la Diputació

Des de l’inici de la legislatura Chest ha rebut 1,25 milions d’euros, més del doble que en l’últim període de la legislatura anterior

Cheste omple de música la Casa de la Cultura i recupera la Casa Valterra per a ús veïnal amb ajuda de la Diputació
15/03/2018 -

Cheste omplirà de música l’antiga Casa de la Cultura. El consistori que dirigeix José Morell ha decidit reformar aquest emblemàtic espai municipal per a convertir-ho a casa de la Música, un lloc en el qual els músics d’una de les associacions més importants de l’àmbit cultural de Cheste, La Lira, desenvoluparan el seu dia a dia i es formaran musicalment. El projecte ha sigut possible gràcies a una ajuda de 100.000 euros procedent de la Diputació de València, l’import màxim previst en la convocatòria.

“Aquestes inversions confirmen que s’han incrementat de forma considerable les transferències directes als ajuntaments, amb la intenció que els alcaldes i alcaldesses puguen exercir aqueixa autonomia que defensem executant les obres que reclamen les seues veïnes i veïns”, ha defensat sobre aquest tema el president de la corporació provincial, Jorge Rodríguez, durant la seua visita a aquest municipi de la Hoya de Buñol-Chiva per a conéixer l’estat de les actuacions realitzades amb fons provincials.

Una altra inversió important ha anat a parar a la Casa Valterra, que serà objecte d’una ambiciosa remodelació que permetrà transformar la planta baixa d’aquest edifici històric situat al costat de l’església en un saló d’actes i sala d’exposicions, dos espais amb els quals Xest no explicava fins avui, segons han destacat des del mateix Ajuntament.

Ara, gràcies a una altra inversió de 100.000 euros de la corporació provincial, aquesta casa serà la de tots els veïns i veïnes del municipi, els qui també podran recuperar la resta de plantes, l’ús de les quals està encara per determinar. “La subvenció de la Diputació ens ha permés desenvolupar aquest projecte de gran envergadura pel qual aquest ajuntament ha apostat davant la necessitat d’espais per al desenvolupament de les activitats municipals, dels col·lectius i de les associacions chestanas”, ha defensat l’alcalde.

Més d’1,25 milions d’euros invertits a Cheste

L’alcalde de Cheste, José Morell, amfitrió al llarg de tot el recorregut pel municipi, va aprofitar la visita de Rodríguez per a destacar també un altre tipus d’obres de millora executades amb fons provincials, com la construcció de l’àgora en el parc de la Lomiquia a través del Pla de Serveis i Obres Municipals (SOM) de 2017; el reasfaltado i reurbanització de carrers i la millora en la il·luminació de places a través dels diferents plans d’Inversions Financerament Sostenibles (IFS), o el desviament del barranc de la Silleta com a sistema de prevenció davant inundacions, entre unes altres.

Al mateix temps, Cheste s’ha beneficiat també de les ajudes pels danys causats per les pluges (15.900 euros), de convenis de col·laboració per a la promoció del Gran Premi de Motociclisme de la Comunitat Valenciana que se celebra en el circuit Ricardo Tormo, i percebrà una quantitat superior als 330.000 euros procedents del pla de Serveis i Obres Municipals (SOM) entre els anys 2018 i 2019.

En total, 1.250.000 euros invertits en dos anys en aquesta localitat de 8.372 habitants que dupliquen l’aportació de la corporació entre 2014 i 2015 (593.000 euros) i que “igual que en la resta de municipis de la comarca, han servit per a renovar serveis bàsics, instal·lacions esportives, espais verds i edificis públics, i en definitiva millorar la qualitat de vida de les persones”, ha afegit Rodríguez.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un × un =

Informacion coronavirus
Informacion coronavirus
diputacion covid19
mancomunidad horta sud