25n
25N
25N

El xef valencià Ricard Camarena, premiat a Itàlia com a Millor Cuiner Internacional 2019

El xef valencià Ricard Camarena, premiat a Itàlia com a Millor Cuiner Internacional 2019
03/12/2018 -

El valencià Ricard Camarena ha sigut guardonat amb el premi al Millor Cuiner Internacional 2019 per Identità Golose, la principal organització gastronòmica d’Itàlia, que gestiona un dels congressos de cuina més prestigiosos del món. El xef ha rebut el premi a Milà, durant la presentació de la ‘Guia2019’ que edita Identità Golose.

Camarena ha reconegut que és un premi que rep “amb una il·lusió tremenda”. És un reconeixement “molt important”, dins del sector, “pels cuiners que han sigut premiats” des de la primera edició, fa 12 anys, ha destacat a través d’un comunicat.

Aquest guardó ho han guanyat cuiners de la talla de René Redzepi del restaurant ‘Noma’ (2008), que posteriorment va ser considerat el millor restaurant del món; Pascal Barbot del restaurant ‘Astrance’ a París (2009) tres estels Michelin; o el peruà Virgili Martínez del restaurant ‘Central’ (2017), actualment considerat el sisé millor en la llista dels 50 Millors Restaurants del Món.

L’any passat, aquest guardó va recaure en el restaurant ‘Gaudir’ de Mateu Casañas, Eduard Xatruch i Oriol Castro. L’altre espanyol que també va ser premiat en 2010 va ser Josean Alija del restaurant ‘Nerua’.

Ricard Camarena ha indicat que d’alguna manera se sent “molt identificat” amb els quals han rebut aquest premi. “Si mires el currículum dels premiats, són cuiners que marcat un estil propi de cuina molt interessant i moltes d’algunes de les tendències que hi ha actualment en la cuina”, ha explicat.

El cuiner valencià ha reconegut estar “una mica aclaparat” perquè se sent “molt xicotet davant de tants cuiners importants”, que ocupen bones posicions en la llista dels 50 millors restaurants del món o tenen tres estels Michelin.

LA IMPORTÀNCIA DE L’HORTA

Camarena ha explicat que el que ha valorat el jurat per a donar-li el premi és que “amb les nostres propostes hem sigut capaces de veure el producte local des d’un punt de vista diferent, més personal i li hem donat una nova dimensió”. “Hem posat els productes de l’horta al nivell d’altres grandíssims productes, més glamurosos”, ha afegit.

A més, creu que açò ha sigut possible perquè “es mira a l’horta d’una manera apassionada”, gràcies diàleg constant que “es manté amb els productors com Toni”. En definitiva és un reconeixement “al gran rebost que tenim, i és extensible a tot el moviment gastronòmic que viu la Comunitat Valenciana”, ha agregat.

IDENTITÀ GOLOSE

Identità Golose va nàixer en 2004 i va anar el primer congrés italià de cuina i pastisseria d’autor que es va crear a Itàlia. Al llarg dels anys s’ha convertit en un referent internacional pel qual han passat els millors cuiners del món.

En l’actualitat desenvolupa una guia internacional de cuiners i restaurants, organitza un dels congressos més prestigiosos del món i manté una activitat molt intensa, amb diferents tallers, ponències, showcooking al llarg de l’any, tant dins com fora d’Itàlia.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre × dos =

CCCC
torrent