caixa popular

Manises organitza una xarrada informativa per combatre al mosquit tigre

Manises organitza una xarrada informativa per combatre al mosquit tigre
29/06/2018 -

La Regidoria de Salut Pública de l’Ajuntament de Manises va organitzar recentment al saló de plens del consistori una xarrada oberta a tot el públic com a mostra de la seua determinació per continuar amb la seua tasca de prevenció i sensibilització sobre la problemàtica del mosquit tigre.

L’eix fonamental d’aquesta xarrada divulgativa, dirigida als veïns i veïnes de Manises, va ser informar sobre les mesures tant per a prevenir com per a combatre a aquest insecte. Per això, es va facilitar informació bàsica sobre quines són les característiques d’aquest mosquit i en quins llocs i condicions es reprodueix.

El mosquit tigre no es pot confondre amb altres xicotets insectes voladors: la seua distinció del mosquit comú es pot observar en el seu color amb potes ratllades en bandes blanques i negres; el seu vol solitari i baix, el que implica que les seues picades doloroses solen donar-se en les extremitats inferiors; i que enfront de la generalitzada creença que només actuen de nit, solen picar durant el dia o la vesprada.

Aquest mosquit sol reproduir-se en quantitats xicotetes d’aigua estancada de més de sis dies, la qual cosa suposa que, encara que es donen accions preventives per part de l’Ajuntament, són les zones privades les més proclius a la seua proliferació. Evitar recipients que puguen acumular mínimament aigua estancada tombant-los o emplenant-los d’arena, renovar cada dia l’aigua dels abeuradors dels nostres animals, protegir els pous i aljubs amb malles mosquiteres o tirar lleixiu o pastilles del WC als embornals, van ser les principals recomanacions oferides perquè manisers i maniseres puguen fer front a aquest insecte i, al mateix temps, també puguen col·laborar en el control d’aquesta plaga des de les seues cases.

«Amb aquesta xarrada i la distribució de fullets, el departament de Salut Pública té l’objectiu de donar a la ciutadania les recomanacions necessàries, així com les estratègies de vigilància i control per fer front al mosquit tigre. No solament prenem mesures efectives com pintar els embornals amb pintura específica o controlar zones sensibles, sinó que a més realitzem xarrades internes per combatre apuesta plaga en zones i edificis municipals. Aquesta iniciativa també serveix per a demanar la col·laboració ciutadana, ja que és important que tots i totes estiguem conscienciats a l’hora de controlar els focus de cria del mosquit tigre, sobretot als espais privats on l’Ajuntament no pot accedir», ha explicat la regidora de Salut Pública de l’Ajuntament de Manises, M.ª Irene Camps.

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

11 + divuit =

mancomunidad horta sud
sempre teua
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
decidim vlc
Semana mobilidad Valencia 2018
Decidim VLC