caixa popular

Xerrada gratuïta per a evitar l'abús a menors en Internet

facebook.com/LasNaves

Xerrada gratuïta per a evitar l'abús a menors en Internet
29/01/2018 -

El centre d’innovació Las Naves ha organitzat la xerrada gratuïta “Com evitar que xiquetes i xiquets siguen víctimes del grooming, sexting i sextorsió”, dirigida especialment a pares i mares, així com a professionals que treballen amb menors. Aquesta activitat tindrà lloc dissabte 3 de febrer, a les 17.00 hores i s’emmarca dins del cicle de “Xerrades digitals” del programa Digitalitza’t, amb el qual Las Naves vol lluitar contra la bretxa digital i fomentar la inclusió social.

A l’acte s’abordaran ciberdelictes en els quals se suplanten identitats per a enganyar i abusar de menors, i se’ls fa xantatge amb la difusió d’imatges compromeses. Comptarà amb la presència de dos professionals que donaran les eines necessàries per a evitar aquestes situacions: Yolanda Corral, periodista i especialista en hacking; i Jorge Flores, director de Pantallas Amigas. Paral·lelament a la xerrada, hi haurà un taller infantil gratuït sobre l’obra de l’artista japonesa Yayoi Kusama.

En aquesta segona xerrada s’abordaran el grooming (adoptar identitats falses per intentar enganyar i abusar de menors), el sexting (enviament de fotografies compromeses a tercers sense consentiment) i la sextorsió (una forma d’explotació sexual en la qual a una persona se li fa xantatge amb una imatge o vídeo de si mateix).

Dos especialistes en ciberdelinqüència s’encarregaran de proporcionar, a les persones que assistisquen a l’acte, les eines necessàries per a protegir a xiquetes, xiquets i adolescents d’aquests delictes. Es tracta de Yolanda Corral, periodista especialitzada en ciberseguretat; i Jorge Flores Fernández, director i fundador de Pantallas Amigas. També és autor de diverses publicacions i materials didàctics relacionats amb l’ús segur de les TIC, amb especial èmfasi en el grooming, ciberbullying i el sexting.

Segons una enquesta de The Family Watch de principis de 2017, l’ús que xiquetes i xiquets fan de les noves tecnologies és una de les tres preocupacions principals dels seus progenitors. Això unit al fet que l’edat d’incorporació a les noves tecnologies està descendint ha fet que Las Naves organitze el cicle de “Xerrades digitals” amb la finalitat que les persones adultes sàpiguen com protegir-los dels abusos dels quals poden ser víctimes a través d’internet.

De forma paral·lela a la xarrada, i per facilitar l’assistència a aquesta, Las Naves ha organitzat un taller gratuït per a xiquets i xiquetes de 7 a 12 anys. De la mà de la gestora cultural Elisa Matallín, coneixeran l’obra de l’artista Yayoi Kusama i crearan una instal·lació utilitzant les tècniques de l’origami i el kirigami.


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

19 − 12 =

viva gym canovas
exposicion caps tallats