25n
Orgull
Orgull

Chano Domínguez i Spanish Brass s'uneixen en 'Puro de Oliva' en el Festival de Jazz de València

Chano Domínguez i Spanish Brass s'uneixen en 'Puro de Oliva' en el Festival de Jazz de València
12/07/2021 -

Chano Domínguez és un dels artistes més volguts pel públic valencià i les seues actuacions al Festival de Jazz de València, sempre han sigut un èxit i han obtingut calorosos aplaudiments. Demà dimarts, pujarà a l’escenari del Teatre Principal, a les 20.00 hores, amb Spanish Brass, per a interpretar “Puro de Oliva”, tot un espectacle de pura fusió del flamenc i del jazz, com també dels particulars estils del cèlebre pianista i del grup de vents valencià.

La presidenta del Palau de la Música, Gloria Tello, ha recordat que Chano Domínguez i Spanish Brass són Premi Nacional de Música en les modalitats de Noves Músiques i Interpretació, respectivament, i ha destacat que “no és molt usual veure a dos recents Premis Nacionals de Música en un mateix escenari, i, a més, amb estils tan diferents que es fusionen i convergeixen en un sol espectacle”. “És una bona mostra més”, ha afegit Tello, “de l’altíssim nivell dels nostres músics i de l’eclecticisme, la varietat i la qualitat dels artistes d’aquesta edició, que tant està agradant als aficionats al gènere”.

Després d’un encontre a Seattle als Estats Units, on Chano Domínguez va assistir a un concert de Spanish Brass, va sorgir la màgia necessària per a poder crear “Puro de Oliva”. La música que el pianista ha creat per a aquest concert, s’unirà amb arranjaments d’obres que ha escrit per a uns altres artistes com Wynton Marsalis o Jerry González. A més, comptaran amb la col·laboració especial de Bandolero o Pablo Domínguez al caixó flamenc.

Respecte a aquesta nova cita del Festival, el director del Palau, Vicent Ros, ha afirmat que aquest concert “reuneix tots els ingredients necessaris per a la fusió d’estils i timbres, els d’un referent internacional com és Chano Domínguez i els de Spanish Brass, amb els dels instruments de vent que són tan característics de la nostra cultura musical”.

Chano Domínguez és ja un clàssic del jazz nacional i internacional, un tòtem del flamenc jazz que passarà a la història per haver introduït amb solidesa el llenguatge del flamenc en l’estètica del piano jazz; per haver seduït a personatges com el trompetista Wynton Marsalis. Spanish Brass té més de 30 anys de trajectòria en el món de la música de cambra i és un dels quintets més dinàmics i consolidats del panorama musical espanyol. En 2020 també ha guanyat un Premio Carles Santos pel seu àlbum Les Aventures de Monsieur Jules. Els seus components són els trompetistes Carlos Benetó Grau i Juanjo Serna Salvador, el trompa Manuel Pérez Ortega, el trombonista Inda Bonet Manrique i el tuba Sergio Finca Quirós.

L’última cita del festival, abans de passar a les actuacions als barris i Pobles de València, serà este dimecres amb l’octet liderat pel pianista Albert Palau. Presenten l’espectacle “La música de Miguel Asins Arbó”, en commemoració de l’Any Berlanga.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

14 − 1 =