25n
25N
25N

Cevisama bat tots els rècords amb un 12,3% més de visitants internacionals

Cevisama bat tots els rècords amb un 12,3% més de visitants internacionals
14/03/2017 -

Una CEVISAMA de rècord. El balanç final dels 35º edició del certamen de la indústria ceràmica i l’equipament de bany ha confirmat de forma plena les previsions més optimistes que s’apuntaven al tancament d’aquesta cita el passat 24 de febrer. Així, CEVISAMA 2017 va registrar la visita total de 83.896 professionals, la qual cosa ha suposat un increment del 7’3% respecte al tancament de l’edició del 2016 i el retorn a registres anteriors a 2009.

D’aquestes dades destaquen de forma molt destacada l’àmbit internacional, ja que CEVISAMA de nou va tornar a superar els seus propis registres de compradors internacionals en aconseguir la xifra de 16.772 professionals, la qual cosa suposa un creixement del 12’3% sobre una edició precedent que ja va marcar el sostre d’internacionalització. Amb açò, el 20% dels visitants de CEVISAMA -és a dir, un de cada cinc- són internacionals, un registre que solament es va aconseguir en 2013.

Torna el comprador rus i nord-americà

De l’anàlisi internacional també destaca la procedència del comprador internacional i, especialment, el retorn a CEVISAMA de mercats clau per al sector. En aquest sentit s’han increment de forma substancial les visites de compradors de mercats europeus com França, Alemanya, Polònia o Països Baixos però també de professionals de Rússia -l’arribada dels quals ha crescut enguany un 23% després del descens en 2016- o de compradors del Estats Units, les visites dels quals s’han incrementat un 34% en 2017.

També destaca d’aquesta anàlisi el creixement de visitants procedents de països com Xina o Pakistan. En total, la cita celebrada en Fira València va rebre a compradors de 148 països amb un perfil majoritari de majorista importador, tendes, distribuïdors i agents comercials i sent, per aquest ordre, Itàlia, França, Regne Unit, Portugal, Alemanya, Algèria, Rússia, el Marroc, Polònia i Israel els deu principals mercats de procedència.

Reactivació nacional

Al costat de les excel·lents xifres internacionals, CEVISAMA també ha constatat la forta reactivació que està registrant el mercat nacional i que s’ha traslladat a una forta presència de visitants nacionals en els passadissos de Fira València. De fet, l’afluència de compradors espanyols s’ha incrementat un 6% fins a aconseguir els 67.124 registres, amb un perfil clarament de negoci en ser majoritàriament tendes de venda al públic, distribuïdors, agents comercials, grups de compres, fabricadores i professionals de l’àmbit del de contract: arquitectes, interioristes i dissenyadors. Sens dubte, el creixement en l’àmbit de la reforma i la rehabilitació i la potenciació de l’oferta del sector banye ha suposat un al·licient perquè el comprador nacional aposte decididament per CEVISAMA.

Per al president del certamen, Manuel Rubert, aquests resultats són “excel·lents” i reflecteix el resultat de l'”esforç de tots per fer cada any una CEVISAMA més atractiva, potent i global. Agraïsc la participació dels nostres expositors i la visita dels milers de professionals”. Rubert avança que tot l’equip de CEVISAMA ja iniciat els preparatius del seu 36º edició, que se celebrarà del 5 al 9 de febrer de 2018 i en la qual tornarà el sector de la maquinària ceràmica, que participa els anys pars.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

13 − sis =