25n
25N
25N

La CEV demana un pla de reconstrucció que tinga en compte les demandes d'empresaris i genere certitud

La CEV demana un pla de reconstrucció que tinga en compte les demandes d'empresaris i genere certitud
02/07/2020 -

La Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana (CEV) ha insistit aquest dijous, després de conéixer-se les dades de l’atur de juny, en la “conveniència” d’impulsar un pla de reconstrucció que tinga en compte les demandes empresarials, contribuïsca a reactivar l’economia, genere certitud i dot a les empreses de la “flexibilitat necessària per a mantenir l’ocupació”.

Així ho ha indicat en un comunicat després de conéixer-se que l’autonomia lidera les dades de l’atur al juny, en créixer la desocupació en 16.279 persones (+3,7%), amb el que el nombre total de persones sense ocupació es va situar en les 485.019.

La CEV, que ha remarcat que en la Comunitat Valenciana ja han sigut desafectades dels ERTO més del 49% de les persones afectades, més de 206.709 treballadors, ha realitzat una valoració negativa tant de les dades de l’atur com de contractació i afiliació de juny.

Així, assenyala que, malgrat que les dades incorporen un element “atípic i distorsionador” –el col·lectiu ‘sense ocupació anterior’ puja en 14.781 persones per a complir el requisit d’optar a l’Oferta pública d’ocupació (OPE) com a “auxiliar plans de contingència platges Covid-19”–, “la veritat és que, descomptat aquest ‘efecte cridada’, l’atur ascendiria en la Comunitat a 442.015 persones, 1.498 persones més que en el mes anterior, i aquest augment suposaria unes pujades equivalents al 0,34% en taxa mensual, i el 25,81% en taxa anual”.

En tots dos casos aquestes xifres suposen un “repunt” respecte a l’evolució mostrada en el mes anterior i unes pujades per damunt de la mitjana nacional. La patronal incideix en què juny ha sigut un mes “absolutament atípic, en el qual la desescalada s’ha efectuat de manera asimètrica entre les diferents comunitats autònomes” i amb la finalitat de l’estat d’alarma el dia 21.

“Tot això afig graus de complexitat en l’anàlisi i la valoració de la variació de l’atur, la contractació i l’afiliació, tant en el seu vessant intermensual com a interanual”, assenyala, per a subratllar que les persones que segueixen afectades pels ERTO “no estan incorporades en les dades d’atur com a demandants d’ocupació, però mantenen l’alta en l’afiliació a la Seguretat Social”.

Amb aquestes matisacions, la CEV recalca en taxa mensual que es denota un repunt de l’atur amb major incidència a les províncies de València i Alacant, i en totes elles, inclosa la de Castelló, per damunt de la mitjana nacional. Al contrari del que ocorre en mitjana nacional, l’atur avança tant entre els homes (3,57%) com entre les dones (3,79%).

Com a única dada relativament positiva destaca l’afiliació a la Seguretat Social, que avança en la Comunitat un 0,25% en taxa mensual, encara que 0,12 punts percentuals per davall de la mitjana nacional (0,37%).

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc × quatre =

CCCC
activem alfafar