25n
Orgull
Orgull

La CEV urgeix a la formació de govern i a implementar mesures econòmiques que reduïsquen la incertesa

La CEV urgeix a la formació de govern i a implementar mesures econòmiques que reduïsquen la incertesa
03/09/2019 -

La Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana (CEV) ha instat aquest dimarts a la formació de govern i a configurar i implementar mesures de política econòmica –tant en l’àmbit nacional com autonòmic– “que reduïsquen els graus d’incertesa als quals està sotmesa l’economia domèstica i eleven els seus nivells de competitivitat”, a la vista del context internacional “que confirma el canvi de cicle econòmic i de l’escàs recorregut que poden suposar les noves mesures en la política monetària”.

Així ho ha indicat en un comunicat en el qual veu de manera negativa les dades de l’atur del mes d’agost i de l’afiliació a la Seguretat Social. La patronal ha recalcat que l’atur registrat ha pujat en la Comunitat en 13.093 persones i ho ha fet en les tres províncies i en tres dels quatre sectors: indústria, construcció i serveis. A més, la regió encapçala el rànquing autonòmic en la pujada de la desocupació, tant en termes absoluts i com en termes relatius.

A això cal sumar que tant la contractació com l’afiliació cauen en la Comunitat Valenciana “amb major severitat que en el conjunt de l’economia espanyola”.

Per a la CEV, a Alacant destaquen les intenses pujades de la desocupació en la construcció (7,2 per cent) i en la indústria (6,4%) en taxa intermensual. L’augment de l’atur en serveis -2.444 persones- va elevar l’atur un 2,6% en taxa intermensual, mig punt per damunt de la mitjana nacional. Per contra, l’atur va descendir lleugerament en agricultura i en el col·lectiu sense ocupació anterior.

Menys intens en el seu conjunt va ser l’augment de l’atur a la província de Castelló, en la qual la desocupació va avançar un 4,3% en construcció; un 2,8% en serveis i un 2,6% en indústria. Igual que en la resta de les províncies i en mitjana nacional, l’atur va descendir a Castelló en el sector agrícola i en el col·lectiu sense ocupació anterior.

A la província de València destaca el “sever” augment de l’atur en el sector de la construcció, on el nombre d’aturats va avançar un 8,1% en taxa intermensual, quatre punts per damunt de la mitjana nacional. En termes absoluts, el sector serveis va registrar 5.425 persones parades més que en el mes anterior, la qual cosa va suposar un augment del 4% en taxa intermensual, prop del doble de la mitjana nacional (2,1%).

En el sector industrial, l’atur va pujar un 5,2%; 2,4 punts per damunt de la mitjana nacional. En agricultura i, a més distància, en el col·lectiu sense ocupació anterior, l’atur va baixar el mes d’agost.

La CEV destaca que, en el seu conjunt, els condicionants estacionals i d’especialització sectorial “tenen un important pes en l’evolució de l’atur en els mesos d’agost” però, no obstant això, ha mostrat la seua preocupació “i molt”, pel diferencial de l’augment de l’atur registrat en la Comunitat Valenciana en aquest mes respecte a la mitjana nacional: 3,2 punts percentuals en construcció; 2,7 en indústria i 1,2 en el marc sector serveis.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 + deu =