caixa popular

Cessió a La Rioja del bust del Mestre Serrano

Cessió a La Rioja del bust del Mestre Serrano
18/10/2017 -

La regidora de l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de València, Glòria Tello, ha anunciat la cessió temporal del bust del mestre Josep Serrano, custodiat pel Museu de la Ciutat, perquè s’exhibisca fins al pròxim 17 de desembre al Museu de La Rioja, en el marc de l’exposició dedicada a la cantant Lucrecia López de Arana.

Tello ha destacat el gran valor artístic de l’escultura, fosa en bronze l’any 1944 per Marià Benlliure. “Aquesta és una de les peces que mostren el gran valor que té el patrimoni artístic de la nostra ciutat”, ha destacat la regidora, qui ha recordat que l’obra va ser oferida per l’escultor a la ciutat de València, sumant-se així personalment a l’homenatge que preparava la ciutat en honor al gran músic valencià.

“Considerem molt important la difusió i valorada del patrimoni de la ciutat de València. Fa uns pocs dies anunciàvem que el tresor numismàtic de l’avinguda de la Constitució viatjava a Madrid per ser exhibit, com ara fa aquest bust del mestre Serrano, obra de Benlliure, per ser mostrat a La Rioja”, ha explicat Tello.

La peça, amb unes mides de 55 x 54 x 26,5 cm, pertany a l’última etapa creativa de l’artista valencià. No obstant això, reflecteix tota la força creativa i el domini de la tècnica que va permetre a Benlliure consagrar-se com a un dels principals escultors espanyols de l’època.

Va ser l’Ajuntament de València el que va afrontar la despesa de la fosa artística de l’escultura en bronze, realitzada sota la supervisió i l’acabament de Benlliure i entregada en estiu de 1945.


mostra viva 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 + 5 =

Tardor
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
cultura als barris