25n
25N
25N

Cervesa Túria, l'autèntica cervesa valenciana

Esta beguda, que està present en el nostre dia a dia, aporta beneficis per a la salut si es consumeix amb moderació

Cervesa Túria, l'autèntica cervesa valenciana
04/08/2016 -

La cervesa Túria va nàixer en 1935 de la mà d’un grup d’amics emprenedors, que van voler fer de la seua passió per la cervesa, la seua professió i forma de vida. No obstant això, l’esclat de la guerra va provocar que no fóra fins a diversos anys després, concretament en 1947, quan començara a llançar al mercat els seus primers productes.

Foto: http://cervezaturia.es

Foto: http://cervezaturia.es

En el barri valencià de la Creu Coberta, es va construir l’imponent edifici on s’allotjaven els departaments de fabricació de la cervesa Túria, però també d’altres tipus de cervesa com ‘Stark Turia’, ‘Turia Export’ o ‘Märzenbier’, entre altres, que durant dècades, un gran nombre de famílies degustaven tant en els establiments de la ciutat, com en les llars.

No obstant això, la proliferació d’altres marques de cervesa, i l’augment del consum de marques internacionals van provocar que les diferents varietats de Túria foran desapareixent del mercat fins que finalment, a mitjan anys 90, esta cervesa valenciana va ser absorbida pel Grup Català DAMM S.A.

La cervesa Túria Märzan va ser l’única que va sobreviure en format barril. Amb el pas dels anys, a València es va començar a valorar més la riquesa dels productes locals per la seua autenticitat i història, per la qual cosa Túria Märzan va recuperar el seu format en botella per a ampliar, de nou, la seua presència pels bars de València, la ciutat que la va veure nàixer.

I és que la cervesa, que ja forma part del nostre dia a dia, aporta nombrosos beneficis per a la salut, sempre que es consumisca amb moderació.

Diferents estudis han mostrat que la cervesa disminueix el risc d’atacs cardíacs i mort per malaltia cardiovascular entre un 25 i 40 per cent, ja que una o dos cerveses al dia ajuden a elevar els nivells del conegut ‘colesterol bo’.

Foto: http://cervezaturia.es

Foto: http://cervezaturia.es

Així mateix, i a pesar del que molts creuen, la cervesa es pot incloure dins d’una alimentació saludable. Segons han explicat des de la Societat Espanyola de Dietètica i Ciències de l’Alimentació (SEDCA) i el Servici d’Endocrinologia i Nutrició de l’Hospital Miguel Servet de Saragossa, esta beguda no sols està composta per diferents nutrients, com a minerals, fòsfor, magnesi o vitamines del grup B, sinó que a més té un baix contingut calòric.

No obstant això, també fan insistència en la importància del consum moderat, que en dones ascendiria a una o dues cerveses al dia, i en home entre dos i tres.

Més informació

1 Comentari

  1. Pacito@hotmail.com
    Pacito@hotmail.com maig 24, 17:12

    Cerveza turia la autentica cerveza catalana con nombre valenciano para colársela a los ingenuos.

    Resposta al teu comentari

Escriu el teu comentari

vint − 9 =

CCCC
torrent