caixa popular

5.300 hores impartides en valencià per a aconseguir el C1

El certificat màxim que es podrà aconseguir en anglés serà el B1

5.300 hores impartides en valencià per a aconseguir el C1
04/07/2018 -

La Llei de Plurilingüisme arrancarà en els centres educatius públics d’Infantil i Primària el pròxim mes de setembre. Un nou model educatiu que no ha estat exempt de polèmica, i que permetrà obtenir una certificació automàtica tant de valencià, com d’anglés, en funció de les hores lectives impartides i, per descomptat, depenent del cicle acadèmic en el qual es trobe l’estudiant. En aquest sentit, la Conselleria d’Educació ja té un projecte de decret de reconeixement de certificacions lingüístiques, que podran obtenir els alumnes que acaben les etapes de Primària, ESO, Batxillerat i Formació Professional (FP).

No obstant això, tal com hem assenyalat, el nivell de cada certificat dependrà del nombre d’hores cursades, que l’Administració ha deixat en mà de cada centre educatiu. I és que la llei determina que el temps mínim per a dedicar als continguts curriculars en cadascuna de les llengües haurà de ser del 25% de les hores lectives. En Primària, el temps de l’anglés oscil·la entre el 15% i el 25%, i en Batxillerat entre el 10% i el 25%.

D’aquesta manera, i el cas del valencià, després de 2.300 hores lectives en Primària, es podrà obtenir el certificat del nivell bàsic A2. I per a aconseguir el C1 de valencià, els alumnes que acaben Batxillerat, hauran d’haver cursat 5.300 hores en eixa llengua.

La manera d’aconseguir els certificats d’anglés seguiran el mateix procediment, encara que el nivell màxim que es podrà aconseguir serà l’intermedi B1, sempre que els alumnes hagen rebut 2.600 hores en acabar Batxillerat o, per contra, el bàsic A2 amb 1.500 hores. En el cas de Primària, solament podran accedir a un reconeixement preA1, per a ja en l’ESO obtenir el nivell bàsic A1.

Etiquetes

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc × quatre =

mancomunidad horta sud
sempre teua
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
Semana mobilidad Valencia 2018
decidim vlc
festes xirivella 2018