25n
25N
25N

Els usuaris de patinets hauran de tindre un certificat per a circular

Així s’ha especificat en les noves normes de la DGT

Els usuaris de patinets hauran de tindre un certificat per a circular
18/11/2020 -

S’ha aprovat l’enduriment de les noves normes de circulació establides per la DGT (Direcció General de Trànsit) que, entre altres mesures, aborda la circulació dels vehicles de mobilitat personal (VMP), entre els quals es troben els patinets, excloent de la nova regulació als vehicles per a persones amb mobilitat reduïda.

En aquest sentit, a més de prohibir la seua circulació tant per les voreres i zones per als vianants, com per les vies interurbanes, travessies, autopistes, autovies i túnels urbans, també hauran de sotmetre’s, com la resta de vehicles, a proves d’alcoholèmia.

No obstant això, la novetat és que per a poder circular, les persones usuàries hauran de disposar d’un certificat, en el qual s’acredite que el patinet compleix amb els requisits tècnics contemplats en el manual de característiques, que s’aprovarà mitjançant resolució de la DGT. Així mateix, els estarà prohibit tant l’ús del mòbil, com d’auriculars durant els desplaçaments.

Totes aquestes noves normes entraran en funcionament sis mesos després de publicar-se al Butlletí Oficial de l’Estat perquè es puga adaptar la senyalització.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

12 − 10 =