25n
25N
25N

València acull la tercera edició del Certamen de relats Beatriz Civera

Isacar Marín

València acull la tercera edició del Certamen de relats Beatriz Civera
01/10/2019 -

L’Ajuntament de València ha premiat tres reflexions sobre la superació dels estereotips assignats a les dones. Hui s’ha celebrat al Saló de Cristall l’entrega d’aquests guardons, atorgats com a colofó de la tercera edició del Certamen de relats Beatriz Civera, que enguany s’ha convocat “amb l’objectiu de visibilitzar les figures femenines, i valorar la presència de les dones als àmbits masculinitzats”.

La regidora d’Igualtat, Lucía Beamud, acompanyada de les regidores de Servicis Socials, Isabel Lozano, i Gestió de Recursos, Luisa Notario, ha participat en aquest acte que ha tingut com a protagonistes a Natxo Fuentes Llopico, autor de Bèlit, relat que ha obtingut el primer premi; i a Fàtima Barceló Rico i Sonia Pastor, escriptores de La balança i Sabbath, narracions que han sigut destacades amb el segon i tercer premi, respectivament.

Tal com estableixen les bases de la convocatòria, el guanyador del primer premi ha rebut 1.500 €, la del segon 750 € i l’autora del tercer relat destacat ha obtingut 500 €. A més, l’Ajuntament publicarà aquests tres treballs i altres 12 dels 55 presentats.

Pel que fa a aquestes obres, cal destacar que 20 estan escrits en valencià, i que el percentatge de dones escriptores entre els relats seleccionats ha sigut del 80% i un 20% d’homes.

El jurat ha estat integrat per les poetes Imma López Pavía, Marta R. Sobrecueva, l’escriptor David Coronado Verdeguer, i el poeta Carlos Navarro Marzal.

L’acte terminarà amb l’actuació de la formació musical Nina Dinamita & la Swing Milicia, composta en la majoria per dones inspirades en grans figures femenines transgressores dels rols de gènere establits.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 × 5 =

CCCC
torrent