25n
25N
25N

Sorteig del Certamen Internacional de Bandes de Música Ciutat de València

Sorteig del Certamen Internacional de Bandes de Música Ciutat de València
28/02/2017 -

Conclòs el termini d’inscripció per a la 131 edició del Certamen Internacional de Bandes de Música Ciutat de València 2017, que se celebrarà al Palau de la Música del 20 al 23 de juliol, hui dimarts, a les 19.30 hores a la Sala Rodrigo, es procedirà al sorteig de participació i orde d’actuació de les bandes inscrites.

La regidora de Cultura, presidenta del Palau de la Música i del Comité organitzador del concurs, Glòria Tello, ha volgut manifestar que es tracta d’una edició “que permetrà gaudir de l’ofici, treball, il·lusió i de la gran qualitat de les bandes que hi participaran, tant de la majoria que són de la nostra terra, com les d’altres autonomies i les estrangeres, que enguany provenen de Colòmbia i Holanda”. A més, ha incidit en l’esforç fet per tal de mantenir la quantitat de diners en premis, i ha destacat el precertamen “que volem potenciar encara més, ja que l’any passat va ser un gran èxit de públic, i tota una festa musical en tots els barris on es va desenvolupar”.

Entre les diferents seccions que ofereix el festival (honor, primera, segona i tercera), 13 bandes provenen de diverses localitats de la Comunitat Valenciana, 5 són de la resta del territori de l’Estat (de les províncies de Pontevedra, Múrcia, Illes Balears i 2 de Jaén) i 2 estrangeres (de Colòmbia i Holanda).

En les seccions tercera i segona participaran un màxim de 6 bandes: 3 valencianes i 3 de la resta d’Espanya i estrangeres, mentre que per a les seccions primera i d’honor, seran un total de 5 (3 valencianes, 1 de la resta d’Espanya i 1 estrangera).

Durant el sorteig, s’entregaran a les agrupacions participants les partitures de les obres obligades. Aquestes partitures són Around the World in 80 Days d’Otto Schwarz, per a la secció tercera; Taj Mahal d’Hugo Chinesta, per a la segona; Everest de Jordi Peiró, per a la primera, i Scylla de Francisco Zacarés, per a la secció d’honor; aquestes dos últimes estrenes absolutes. Totes aquestes composicions són originals per a banda de música.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres × 5 =