25n
25N
25N

La Comunitat Valenciana tancarà tots els bars i restaurants a partir de les dotze d'aquesta nit

Aquesta mesura se suma a altres iniciatives de la Generalitat, com la suspensió d’activitats culturals

La Comunitat Valenciana tancarà tots els bars i restaurants a partir de les dotze d'aquesta nit

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha declarat que, a la Comunitat Valenciana, es tancaran tots els bars i restaurants a partir de les dotze d’aquesta nit com a mesura de prevenció davant la propagació del coronavirus. El cap del Consell ha anunciat aquesta decisió juntament amb diversos consellers després de la reunió amb la Mesa Interdepartamental per a la prevenció del coronavirus que han celebrat en el Palau de la Generalitat.

El tancament de bars i restaurants se suma a altres mesures preventives, com la suspensió de les activitats culturals, d’oci i esportives a la Comunitat. Per tant, es tanquen cinemes, sales de concerts, museus, teatres, biblioteques i gimnasos, entre altres establiments, excepte les farmàcies, els supermercats i els comerços que venen productes de primera necessitat.

El tancament de locals s’uneix a la llista d’iniciatives que la Comunitat Valenciana està impulsant per a enfrontar-se a la pandèmia del coronavirus, com la suspensió indefinida de les classes des del dilluns vinent o la cancel·lació de les Falles. A més, la costa valenciana, de gran activitat turística, ja ha tancat algunes de les seues platges, com les de Gandia i Cullera.

MESURES PER A PREVENIR EL CORONAVIRUS

Des del Ministeri de Sanitat, s’ha informat d’algunes mesures de protecció individual, com realitzar una higiene de mans freqüent amb aigua i sabó o solucions alcohòliques, cobrir-se la boca i el nas amb mocadors d’un sol ús en tossir o esternudar, així com evitar el contacte estret i mantenir una distància d’un metre aproximat amb persones amb símptomes d’infecció respiratòria aguda.

A més, adverteixen que, a Espanya, no cal prendre precaucions especials amb els animals ni amb els aliments per a evitar la infecció.

Finalment, l’OMS adverteix que les màscares no es poden reutilitzar si s’ha estat en contacte pròxim amb una persona infectada, ja que la part frontal estaria contaminada.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quinze + dinou =