25n
Orgull
Orgull

Tancada al bany la Platja de Postiguet pels arrossegaments de les pluges i els abocaments del col·lector del Cocó

Tancada al bany la Platja de Postiguet pels arrossegaments de les pluges i els abocaments del col·lector del Cocó
21/08/2019 -

El regidor de Seguretat, Trànsit, Infraestructures i Manteniment, José Ramón González, al costat de la vicealcaldessa i regidora de Turisme d’Alacant, Mari Carmen Sánchez, han anunciat que s’ha tancat al bany la platja del Postiguet, i es realitzen diferents actuacions a les platges de Sant Joan, Albufereta i Urbanova, ja que els principals problemes s’han produït en la línia de costa, especialment arrossegaments d’arena en platges i zones d’evacuació i en l’Albufereta, en la desembocadura del barranc.

José Ramón González, que ha realitzat aquest matí el balanç de les incidències després de les fortes pluges, ha afirmat que “les infraestructures antiriuades de la ciutat i el parc inundable de la Marjal en Platja Sant Joan han funcionat evitant les greus conseqüències d’episodis d’antany”. Informa que s’han registrat pics de fins a 114 litres per metre quadrat en l’Estació Climatològica de l’avinguda Miriam Blasco de la UA.

L’Ajuntament manté la xifra de 70 avisos atesos pels serveis d’emergència de la Policia Local i el Servei d’Extinció d’Incendis i Salvament d’Alacant (SPEIS) per caigudes d’arbres, branques, cornises i algun mur, inundacions de vials i baixos, semàfors que han deixat de funcionar.

La vicealcaldessa i regidora de Turisme ha explicat que la platja del Postiguet ha quedat tancada provisionalment al bany “fins que millore la qualitat de les aigües després dels arrossegaments produïts per les pluges i abocaments del col·lector del Cocó”.

Mari Carmen Sánchez ha explicat que, en això moments, els serveis de Medi Ambient estan realitzant mesuraments cada hora per a garantir les condicions de bany i la bona qualitat de les aigües als banyistes, per la qual cosa “s’obrirà al públic en el moment que les anàlisis de l’aigua siguen favorables i ho permeten”.

De moment, i després d’haver supervisat l’estat de les platges en estar en plena campanya turística, afig l’edil, “s’han detectat alguns desperfectes en la zona d’arena i serveis complementaris de la Platja Sant Joan, Albufereta i Urbanova, on s’ha procedit a senyalitzar els llocs d’accés i a precintar els afectats fins a la seua reposició”.

A la platja de l’Albufereta “s’està realitzant una actuació especial, ja que ha patit arrossegament d’arena i branques en la desembocadura del barranc d’Orgegia”, ha continuat.

Per últim, conclou, “s’estan fent els informes previs i es procedirà immediatament en els punts afectats a restaurar l’arena desplaçada, les passarel·les, llavapeus, papereres i cartelleria, amb l’objectiu que estiga plenament operatius com més prompte millor”.

PARC LA MARJAL

Quant al parc inundable de la Marjal, José Ramón González, que ha anunciat que romandrà tancat fins que “reprenga el seu estat habitual”, assegura que ha funcionat com està previst, en posar en funcionament el seu sistema hidràulic que li permet emmagatzemar 45.000 metres cúbics d’aigua en episodis de pluges torrencials com l’esdevingut. La infraestructura que es manté tancada desallotjarà l’aigua al mar aquesta nit.

Es tracta d’un parc dissenyat per a realitzar una funció hidràulica destinada, a recollir l’aigua de pluja, actuant com a got de retenció d’aigües pluvials. Aquesta funció redueix el risc d’inundació en la part baixa de l’àrea de la Platja de Sant Joan.

ACTUACIONS PRINCIPALS

El regidor de Seguretat ha detallat les actuacions de la Policia Local i bombers que han hagut d’intervindre per inundacions als carrers en Antonio García Miralles, en el Pont Viari Flora Espanya i en el Camí del Faro que han hagut de tancar per acumulació d’aigua. També s’han registrat problemes en avinguda de Niça a l’altura del número 30 per acumulació d’aigua.

Els bombers s’han emprat activament amb problemes amb arbres o branques caigudes que s’han produït al carrer Velázquez, a l’altura del número 52 on han caigut dos arbres; a més dels carrers Santo Domingo, Pérez Medina, Alona, Portugal, Maestro Barbier i Arquitecte Guardiola.

També s’ha actuat per inundacions en habitatges o per caigudes de sostre en almenys cinc avisos en carrer Enginyer Sanchiz Pujalte, Ametista, Quars, matemàtic Romero i la plaça Gabriel Miró amb Manero Molla. A més, han hagut d’actuar els serveis d’emergència per la caiguda d’un mur en el restaurant portugués de l’avinguda Antonio Ramos Carratalá que ha obligat a restringir el trànsit a un sol carril.

Finalment, la Policia Local ha hagut d’intervindre també per problemes amb els semàfors produïts per les pluges en les avingudes Costa Blanca per la Calita, avinguda d’Elx en diversos punts, Vicente Alexander i Illeta de l’Albufereta, que han quedat resolts i operatius a mitjan matí.

Tant Policia Local com Bombers treballen per a anar restablint la normalitat en tots aqueixos punts, igual que a acovardir l’aigua els bombers dels més de 25 locals i baixos inundats apunten des del Consistori.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre × 3 =