25n
25N
25N

Música, poesia i focs d'artifici homenatjaran les víctimes de la pandèmia i els serveis essencials a la plaça de l'Ajuntament

Música, poesia i focs d'artifici homenatjaran les víctimes de la pandèmia i els serveis essencials a la plaça de l'Ajuntament
22/07/2020 -

La plaça de l’Ajuntament serà l’escenari, demà dijous, 23 de juliol, de l’acte cívic en record de les víctimes de la pandèmia i en homenatge als servicis essencials de la ciutat, que ha organitzat l’Ajuntament. La música i la poesia centraran la cerimònia, que començarà a les 21:30 hores, així com la pirotècnia i la llum, com a elements simbòlics del reconeixement tant a les víctimes de la ciutat durant la pandèmia i els seus familiars, com a totes aquelles persones que han treballat per a garantir el funcionament dels serveis essencials.

Tal com ha explicat l’alcalde, Joan Ribó, «es tracta d’un acte pensat per a les persones que han faltat en aquest temps i les seues famílies, que van viure unes condicions molt oneroses i dures; i també pensant en les moltes persones que han estat eixint cada dia a treballar (en hospitals, en centres de salut, neteja, alimentació, subministrament i proveïment…) als qui volem agrair que han mantingut els servicis d’una manera adequada, i han fet possible que continuàrem vivint en unes condicions de màxima dignitat».

L’acte formal començarà a les 21.30 hores a la plaça de l’Ajuntament, conduït per la periodista Clara Marzà, i restringit ateses les normes de seguretat en vigor. L’homenatge s’iniciarà amb la intervenció del rapsode valencià Vicent Camps (membre del Gabinet Municipal de Normalització Lingüística), qui recitarà el poema «Cant de primavera», del poeta valencià Marc Granell (del llibre «Fira desolada»). La lectura dels versos donarà pas al concert de l’Orquestra de València que, sota la batuta del seu director titular, Ramón Tèbar, oferirà un repertori amb peces de Mahler, Verdi, Bizet, Mascagni, Elgar i Barber. El programa inclou obres com l’Adagietto de la Simfonia núm. 5 de Gustav Mahler; o la Sentimental Sarabande de la “Simfonia Simple” de Benjamí Britten. A més, la soprano Carmen Avivar, cantant solista del Cor de la Generalitat, interpretarà el Cant dels Ocells, popularitzada per Pau Casals, i l’Ocell María de l’òpera Otello de Verdi. El director de l’OV, Ramón Tébar, participa en la cerimònia de manera totalment desinteressada.

Després de les peces musicals, intervindrà de nou el rapsode Vicent Camps, que oferirà una altra peça de Marc Granell, «Les veus», després del qual es guardarà un minut de silenci en memòria de les persones mortes, en suport de les seues famílies i en reconeixement als servicis essencials de la ciutat. El silenci desembocarà en una sèrie de disparades pirotècnics simultanis des de la plaça de l’Ajuntament, i des dels barris i pobles de València, que ompliran els cels de la ciutat de ‘palmeres blanques’ com a element simbòlic del reconeixement i homenatge. En total, seran set disparades que es llançaran des de la plaça de l’Ajuntament i altres 39 des de diferents punts del terme municipal, que seran a càrrec de les empreses pirotècniques Caballer FX, Germans Caballer i Vulcà.

Durant tot l’acte, la façana principal de l’Ajuntament romandrà il·luminada en blanc, així com les façanes dels edificis de Correus, Ateneu Mercantil i el Rialto, com a imatge unitària de respecte i distinció a les víctimes de la pandèmia i als servicis essencials.

Finalment, a la pàgina web municipal s’obrirà un Memorial específic, de manera que qui ho desitge podrà deixar plasmades les seues aportacions, records, expressió de dol, afecte o sentiment. L’alcalde, Joan Ribó, ha subratllat la voluntat de l’Ajuntament i de la ciutat de recordar totes les persones víctimes d’aquesta crisi global que ha assotat i continua assotant a la ciutat i a tot el planeta, i mantenir viva la seua memòria.

UNA CRIDA A LA PRUDÈNCIA

L’alcalde Ribó ha destacat que nombrosos punts del planeta i també d’Espanya, estan presentant repunts significatius en els casos de contagis de COVID-19- «A València, de moment, la situació no és d’alarma, però si de tindre molta precaució», ha afirmat l’alcalde. Per això, s’ha dirigit a tota la ciutadania per a recordar «que estem en un moment en el qual, si no actuem, amb vigilància i prudència, podem empitjorar».

Ribó ha recomanat «moltíssima precaució, sobretot en festes nocturnes i celebracions, que s’han revelat com un focus de contagi comprovat», i ha apel·lat a «respectar de manera estricta l’ús de màscara i la distància social».

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

20 + un =

CCCC
torrent