25n
25N
25N

Cerdà atén les preguntes de la infància sobre la situació actual amb el Consell de Xiquetes i Xiquets

Els menors pregunten per les activitats d’estiu, l’ús de les instal·lacions municipals, la Fira o les falles en aquesta primera reunió telemàtica del Consell de Xiquetes i Xiquets amb l’alcalde i la regidora de Participació Ciutadana, Lena Baraza

Cerdà atén les preguntes de la infància sobre la situació actual amb el Consell de Xiquetes i Xiquets
08/05/2020 -

Ahir es va celebrar la primera reunió del Consell Municipal de Xiquetes i Xiquets de Xàtiva (CMXX) de manera telemàtica, amb la participació de l’alcalde, Roger Cerdà i de la regidora d’Educació, Joventut i Participació Ciutadana, Lena Baraza. Aquesta sessió es va celebrar amb un ordre del dia proposat pels mateixos xiquets i xiquetes representats pel CMXX i consensuat amb el personal tècnic municipal.

El CMXX aprofità l’ocasió per a conèixer la situació en aspectes que d’una o altra manera afecten al conjunt de la població infantil de la ciutat. La celebració de les falles, La Fira o la utilització de la piscina municipal durant l’estiu varen ser alguna de les inquietuds que els menors mostraren a l’alcalde. A més, varen transmetre el fet de que la majoria d’alumnat de 6é curs del municipi s’han quedat sense poder gaudir del viatge de fi de curs.

Per a Lena Baraza, «va ser un plaer poder celebrar aquesta sessió amb els xiquets i xiquetes del Consell, fins i tot va ser emocionant. Va ser un consell molt terapèutic, per a elles i ells que pogueren transmetre els seus dubtes i preocupacions però també per a nosaltres, les persones adultes, que necessitem de la seua mirada, que pensa en tots i totes, davant una crisi com aquesta. L’Ajuntament ha de saber respondre a les seues necessitats com a part activa i de present de la ciutadania de la nostra ciutat». Per a la regidora «és un orgull escoltar-los dir que la seua participació al CMXX està vinculada al compromís i a la responsabilitat que tenen com a xiquets i xiquetes de Xàtiva».

A nivell de propostes concretes, el CMXX va decidir posar en marxa un concurs de dibuix per a triar una imatge pròpia d’aquest òrgan estable de participació infantil, l’organització d’activitats online obertes per a l’estiu i la celebració d’una gran festa per a tots els xiquets i xiquetes de Xàtiva en finalitzar la situació de confinament provocada per la Covid-19.

Des de la Regidoria de Participació Ciutadana es vol remarcar el paper que les famílies han jugat durant aquestes setmanes per a fer possible la participació dels seues fills i filles en el CMXX. És per això que s’ha preparat, per a elles, el proper dijous 14 de maig una vídeo-conferència i col·loqui sobre participació infantil, baix el lema «La importància de la veu i la mirada de la infància a les nostres ciutats», amb Noelia Valero (psicòloga i experta en participació infantil).

Per últim, destacar que el CMXX va decidir celebrar reunions telemàtiques de manera continuada, estant prevista la convocatòria d’una propera al mes de juny. En aquesta ocasió, l’alcalde s’ha compromès a informar-los de com s’estan desenvolupant a Xàtiva les diferents fases del confinament.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 × tres =