25n
25N
25N

Els centres de salut de Tres Forques i Malilla estaran en funcionament abans que acabe la legislatura

Els centres de salut de Tres Forques i Malilla estaran en funcionament abans que acabe la legislatura
26/11/2019 -

La vicealcaldessa i portaveu municipal, Sandra Gómez, ha anunciat aquest matí que els centres d’atenció primària dels barris de Malilla i Tres Forques estaran en funcionament abans que acabe el mandat, així com les noves instal·lacions per al centre del Carrer Xile, ja que “les actuals no reuneixen les millors condicions per a atendre els veïns i veïnes”, ha explicat.

Gómez ha realitzat aquestes manifestacions després de la reunió de treball que ha mantingut amb la consellera de Sanitat, Ana Barceló, en la qual s’han abordat les línies de col·laboració entre Ajuntament i Generalitat que permeten “continuar millorant la qualitat de la prestació de la sanitat pública” a la ciutat.

En aquest context, Sandra Gómez ha ressaltat l’impuls que des de la Conselleria s’ha donat a aquests dos centres de salut que, tal com ha recordat, són “una reivindicació històrica dels veïns i veïnes d’aquestes zones que, per fi, podran veure resolt el dèficit que arrossegaven des de fa anys”. A més, ha recordat que des de la Conselleria ja s’ha sol·licitat la llicència d’obres (8 de novembre) per a iniciar el procés de construcció del centre de Malilla, mentre que la tramitació del de Tres Forques està més avançada i el projecte podrà ser licitat de seguida. A més, ha destacat que s’ha acordat “dedicar esforços i recursos” també per a millorar les instal·lacions del centre del Carrer Xile “fent els passos administratius necessaris perquè estiga renovat abans de final de mandat”.

Pel que respecta a l’Hospital Clínic, durant la reunió s’ha acordat continuar treballant de forma conjunta “perquè un projecte capital per a l’estructura sanitària de tota l’àrea metropolitana s’impulse, reduint al màxim els terminis, ha explicat. I, per a això, tècnics de les dues administracions col·laboraran a fi que es puga començar com més prompte millor.

Per part seua, la Consellera de Sanitat ha valorat l “aposta inequívoca de la Generalitat” per la ciutat en matèria sanitària, i ha recordat la inversió que el Consell preveu destinar a recuperar les instal·lacions de la Fe de Campanar, on es construirà un centre d’especialitats, el centre de salut Campanar II i un centre d’emergències. Una aposta a la qual se sumen els nous centres de salut en els barris de Malilla i Tres Forques i les noves instal·lacions del carrer Xile. “Després de dècades d’abandó per part de l’administració del Partit Popular, aquest Consell culminarà dotacions pendents que cobriran el dèficit en matèria d’atenció primària que estaven patint els veïns i veïnes de València”, ha remarcat Ana Barceló qui ha afegit que la Conselleria farà un gran esforç inversor, aportant 3,1 milions per a la construcció del de Malilla, 3,3 per al CA de Carrer Xile i 2,6 milions d’euros per a la reforma del centre de Tres Forques.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

17 − 15 =

art en blanc
ruta del grial massamagrell
ruta del grial massamagrell