25n
25N
25N

Els centres de salut es queden sense ambulàncies per a atendre avisos domiciliaris urgents

A partir de l’1 d’agost, el personal sanitari haurà de desplaçar-se amb el seu vehicle propi o caminant

Els centres de salut es queden sense ambulàncies per a atendre avisos domiciliaris urgents
19/07/2018 -

A partir del pròxim 1 d’agost, els centres de salut deixaran de comptar amb ambulàncies per a atendre els avisos domiciliaris urgents. Una situació que, encara que no afectarà els hospitals, des del Sindicat d’Infermeria SATSE han denunciat que afectarà considerablement ‘al temps de resposta de l’assistència urgent’ minvant la qualitat de l’atenció mèdica. I, a què es deu aquest canvi? Al nou contracte d’ambulàncies externes per al transport de malalts i personal sanitari que va signar la Conselleria de Sanitat, per una quantia de 234.597.924,68 euros, i que excloïa aquest trasllat del personal sanitari per a realitzar visites domiciliàries des dels centres de salut.

El personal sanitari haurà de desplaçar-se caminant o en el seu propi vehicle i, una vegada en el domicili, decidir si crida a l’ambulància

Un contracte que el Sindicat d’Infermeria va denunciar, el passat mes de desembre, davant la Inspecció Provincial de Treball, ja que, de no posar-se una solució, les infermeres i els metges hauran d’acudir amb els seus propis vehicles o caminant als domicilis dels pacients que requerisquen atenció. Una vegada allí, i depenent de la gravetat, seran els que decidisquen si cridar o no a les ambulàncies. Una situació que, d’acord amb el sindicat, ‘no solament es produirà un retard en la primera assistència, sinó també en l’espera de l’arribada de l’ambulància que pot ser vital en cas que siga necessari traslladar al malalt a un hospital’.

La Prefectura autonòmica d’Inspecció de Treball ha emplaçat a la Conselleria de Sanitat a negociar i arribar a un acord per a cercar solucions a les denúncies presentades que, a més de la retirada d’aquests vehicles, també incloïa que no disposaven de vehicles oficials per a la realització de consultes programades i urgències no vitals en l’horari normal de funcionaments dels centres de salut. No obstant això, de moment, no hi ha hagut resposta i, des del sindicat denuncien que ‘han passat dos mesos i no se’ns ha convocat en cap de les taules de negociació’.

En aquest sentit es mostren sorpresos que ‘de forma unilateral es vaja a aplicar aquestes condicions de l’empresa adjudicatària’, ja que els obligarà, a partir de l’1 d’agost, a utilitzar els vehicles particulars del personal sanitari per a les atencions domiciliàries, siguen urgent o no, o ben al fet que cada departament de salut cerque una solució al transport de personal. Fins ara, aquestes ambulàncies s’utilitzaven des de les 15.00 hores fins a les 08.00 hores, quan el metge de família deixava d’estar operatiu, i els avisos domiciliaris passaven a ser atesos pels doctors d’atenció primària. No obstant això, de moment, caldrà acomiadar-se d’aquests vehicles oficials de manera indefinida.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

disset − dotze =