25n
Orgull
Orgull

València atén 157 persones amb diversitat funcional als seus tres centres ocupacionals

Set usuaris dels COM han trobat treball en l’últim any

València atén 157 persones amb diversitat funcional als seus tres centres ocupacionals
07/08/2018 -

L’Ajuntament de València disposa de tres Centres Ocupacionals Municipals: COM Juan de Garay, COM Isabel de Villena i COM Gravador Planes, en els quals atén a 157 persones amb diversitat funcional intel·lectual, de caràcter lleu i moderat, empadronades a la ciutat de València. La regidoria de Servicis Socials reconeixerà públicament a les entitats que contracten usuaris d’estos centres amb el premi IMPLICA’T.

De les 157 persones que atenen els tres centres, 98 són homes i 59 dones. Respecte a la mitjana d’edat dels usuaris, el COM Juan de Garay presenta una mitjana d’edat de 44 anys, el COM Isabel de Villena de 41 anys, mentre que el COM Gravador Planes té una població amb una mitjana d’edat de 38 anys.

Al llarg de l’any, cinc usuaris han realitzat pràctiques no laborals al Centre Municipal de Servicis Socials, al Centre de Dia de Joves Malva-rosa i al Centre Municipal de la Dona. Per altra banda, set usuaris han trobat treball en diferents empreses, cinc d’ells amb contractes indefinits i els altres dos amb contractes d’un any.

Els processos formatius que s’executen per aconseguir la inserció laboral se centren en la formació específica i en la realització de pràctiques no laborals fetes a les dependències de l’Ajuntament o en altres entitats.

IMPLICA’T

La regidoria de Servicis Socials de l’Ajuntament de València, per impulsar la inclusió de les persones amb diversitat funcional al mercat laboral, reconeixerà de manera pública a les empreses i entitats que contracten durant este any a persones amb diversitat funcional intel·lectual usuàries dels Centres Ocupacionals Municipals Juan de Garay, Isabel de Villena i Gravador Planes.

El lliurament dels premis IMPLICA’T es realitzarà el pròxim mes de novembre en l’Hemicicle Municipal, on Joan Ribó, alcalde de València, i Consol Castillo, regidora de Servicis Socials, reconeixeran públicament la labor d’estes entitats i empreses lliurant-los l’escultura de ceràmica dissenyada per a l’ocasió per la Secció d’Imatge Corporativa de l’Ajuntament, i realitzada per les persones usuàries dels Centres Municipals d’Ocupació.

Consol Castillo, regidora de Servicis Socials ha comentat que «IMPLICA’T és una iniciativa d’esta regidoria que pretén fer visible la important labor que realitzen les entitats i empreses en contractar a persones amb diversitat funcional». A més, ha afegit l’edil que «l’objectiu d’este reconeixement no és altre que promoure la inserció de les persones amb diversitat funcional intel·lectual de manera que animem a totes aquelles empreses interessades a participar del projecte es posen en contacte amb els responsables dels centres municipals».

Cal recordar que mitjançant la contractació de persones amb diversitat funcional, les empreses, a més de promocionar la imatge corporativa de l’entitat i d’afavorir la responsabilitat social empresarial, poden beneficiar-se de diferents bonificacions, subvencions i beneficis socials.

EL TREBALL DELS CENTRES

Els Centres Ocupacionals Municipals estan dirigits a persones empadronades a la ciutat de València amb diversitat funcional intel·lectual de grau lleu o moderat, en edat laboral, i no susceptibles de ser usuàries de centres de dia. La Regidoria de Servicis Socials, a través d’estos centres, treballa en diverses línies d’actuació. D’una banda, proporciona a les persones usuàries una ocupació terapèutica, els proporciona tècniques professionals per a la seua integració laboral, a més de les habilitats necessàries per a la seua integració social.

L’element més característic que diferència els Centres d’Ocupació Municipal de la resta de centres ocupacionals és que la distribució de les persones ateses en estos centres es realitza segons el grau de disfunció que presenten. De forma que en el COM Isabel de Villena, amb una capacitat de 55 persones, i en el COM Juan de Garay, amb una capacitat de 60 persones, atenen a persones amb diversitat funcional intel·lectual moderada, mentre que el COM Gravador Planes, amb una capacitat de 50 persones, atén a persones amb una diversitat funcional intel·lectual lleu. Així i tot, les activitats realitzades per tots els centres segueixen una mateixa línia d’actuació.

Tots els usuaris participen de les activitats programades en els centres englobades en les següents àrees d’actuació: Àrea d’Ocupació, Àrea d’Activitats Socials, Formatives, Esportives i Habilitats per a la Vida, Àrea d’Intervencions Terapèutiques, Àrea d’Intervenció amb Famílies i Àrea de Servicis Complementaris.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un × dos =