25n
Orgull
Orgull

Els centres educatius de Paiporta inicien el curs escolar 2019-2020

Els centres educatius de Paiporta inicien el curs escolar 2019-2020
09/09/2019 -

El curs escolar 2019-2020 s’ha inaugurat oficialment aquest dilluns a Paiporta amb un total de 4.026 alumnes. 807 xiquets i xiquetes comencen curs a Educació Infantil, 1.780 a Primària i 1.450 a Secundària i Batxillerat.

Les classes s’han iniciat amb normalitat, dedicant la major part del temps de la jornada a la ubicació del nou alumnat. Dins d’aquest grup destaquen els 244 xiquets i xiquetes de 3 anys que s’incorporen a l’educació reglada en Primer d’Infantil.

L’alumnat de sisé del CEIP Ausiàs March ha rebut en aquest primer dia la visita de l’alcaldessa de Paiporta, Isabel Martín, i del regidor d’Educació, Alejandro Sánchez, que també ha visitat els centres Rosa Serrano i l’Horta. Al llarg de la setmana els representants municipals continuaran visitant la resta de centres educatius.

L’aposta per l’educació pública i de qualitat és un pilar fonamental del govern progressista de Paiporta i ho continuarà sent durant aquesta legislatura. Hem transmés als centres educatius que estem a la seua disposició en tot el que necessiten”, ha afirmat l’alcaldessa. Per la seua banda, el regidor d’Educació s’ha mostrat obert a facilitar el diàleg i fer de pont entre les inquietuds i necessitats de les famílies i els òrgans directius dels centres, així com de la Conselleria d’Educació: “Aquest curs afrontarem els reptes com ara la millora de l’equipament des de la coordinació amb totes les parts implicades i amb el nostre compromís i preocupació per l’educació dels menuts i menudes de la localitat”, ha matisat Sánchez.

Segons el calendari escolar marcat per la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport per al curs 2019-2020, la data de finalització del curs escolar per a Infantil i Primària serà el 18 de juny i per a Secundària i Batxillerat dos dies abans, el dia 16.

Pel que fa a les instal·lacions de l’IES La Sénia, l’alumnat començarà el nou curs a l’espera de l’avaluació definitiva per part de la Conselleria d’Educació del projecte de les necessitats del centre, presentat per l’Ajuntament de Paiporta, i que una vegada aprovat es durà a terme a través de la inversió del Pla Edificant.

Quant a l’aula de Comunicació i Llenguatge (CiL) que fins ara se situava al CEIP L’Horta, i que atenia xiquetes i xiquets amb Trastorn de l’Espectre Autista (TEA), aquest nou curs tindrà continuïtat a l’IES Andreu Alfaro, atenent així a les peticions dels centres educatius del poble i de les famílies, formalitzada en el Consell Escolar Municipal (CEM). A més, el centre contarà per segona vegada amb el Programa d’Aula Compartida, a través del qual personal de l’Ajuntament donarà suport i col·laborarà amb el professorat de l’institut durant part del seu horari setmanal per a prevenir l’absentisme escolar.

La jornada ha transcorregut sense cap incidència tant als CEIPs de L’Horta, Ausiàs March, Jaume I, Lluís Vives, Rosa Serrano, Col·legi Inmaculada com als IES Andreu Alfaro i La Sénia.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc + nou =