25n
25N
25N

Tots els centres educatius de la Comunitat Valenciana romanen tancats a partir d'aquest dimarts

Sindicats docents donen “la benvinguda” a la mesura, però retrauen que arriba “tard”

Tots els centres educatius de la Comunitat Valenciana romanen tancats a partir d'aquest dimarts
24/03/2020 -

La Conselleria d’Educació ha decidit que tots els centres educatius de la Comunitat Valenciana romandran tancats a partir d’aquest dimarts, una mesura que es produeix després que Sanitat haja confirmat que no haurà de fer ús de moment de les instal·lacions per a fer front a l’emergència sanitària pel COVID-19.

L’administració va enviar aquest diumenge un comunicat als equips directius dels centres educatius de la Comunitat en el qual els trasllada aquesta decisió. En aquesta instrucció, signada pel secretari autonòmic, Miguel Soler, Educació indica que aquest dilluns romandran tancats tots els centres que durant aquesta setmana no han estat de vacances i els que ja tinguen resolts els procediments indicats en la resolució del 13 de març.

Els que no hagen acordat els procediments de comunicació amb famílies i alumnes i el treball coordinat del professorat obriran aquest dilluns per a poder treballar en aquestes qüestions, però el dimarts tots els centres educatius valencians hauran d’estar tancats fins a nova comunicació.

No obstant això, el personal haurà de quedar a la disposició de l’equip directiu per a garantir l’atenció a l’alumnat i a les famílies, de manera que es puguen dur a terme les activitats educatives no presencials, estableix la Conselleria en l’escrit.

Des del departament que dirigeix Vicent Marzà expliquen que la decisió s’ha pres hui després que Sanitat haja confirmat que en aquests moments, amb tres hospitals de campanya en marxa i amb hotels que s’estan habilitant, no és necessari continuar obrint tots els centres educatius per a mantindre’ls operatius a la disposició d’aqueixa conselleria.

Fan notar, en aquest sentit, que en una situació d’alerta com l’actual, “cal tindre totes les contingències previstes per als diferents escenaris possibles”. “La Generalitat treballa a una i coordinada per a fer front en totes les eventualitats derivades del virus, i encara que hi haja moments durs, el primer és fer el que faça falta per a tindre’l tot previst i operatiu. Com hem fet”, asseveren.

Per això, argumenten, tots els passos que es donen a cada moment vénen determinats per les necessitats concretes de cada context diari.

Després de conéixer aquesta decisió, el Sindicat de Treballadors i Treballadores de l’Ensenyament del País Valencià (STEPV) ha celebrat la notícia, “que arriba amb més d’una setmana de retard, però és benvinguda”.

Recorden que “després de més d’una setmana, des de dijous 12 de març, d’exigir el tancament dels centres educatius, la Conselleria ha comunicat oficialment que demà no s’obliga les direccions dels centres educatius a tindre’ls oberts”.

“EL MÉS RAONABLE”

“És el més raonable atesa l’evolució del coronavirus –ja ho era el 12 de març– i descàrrega de la tensió, preocupació i indignació als equips directius, professorat i resta de treballadores i treballadors dels centres educatius (conserges, administratius, personal de neteja) que durant la setmana passada han hagut d’acudir en els centres, si bé és cert que la majoria de professorat s’ha quedat en els seus domicilis per a treballar telemàticament, però no la resta de personal”, recalca el sindicat.

STEPV –que va interposar, junt amb ANPE, una denúncia davant Inspecció de Treball per a reclamar el tancament total– lamenta la situació que s’ha generat durant aquesta setmana, especialment per als equips directius, “sobre els quals ha recaigut la immensa responsabilitat de decidir qui anava o no presencialment al centre”.

Finalment, aprofita l’ocasió per a reiterar “la necessitat de la convocatòria de la Taula Sectorial d’Educació i de la Comissió de Salut i Seguretat Laboral”.

Per part seua, la Federació d’Ensenyament de CCOO (FE CCOO PV) valora com a “positiu que la Conselleria de Sanitat haja establit que no és necessari mantindre els centres educatius operatius i disponibles de moment”.

Aquesta organització ressalta que “ho va demanar des del primer dia que es va anunciar la suspensió de les classes” i ha estat treballant per una negociació per a “desbloquejar el conflicte”.

També ANPE ha valorat la nova instrucció, encara que considera que la mesura “arriba tard i després d’una infinitat de comunicacions, cartes i instruccions que han creat innecessàriament angoixa i confusió al col·lectiu docent, quedant demostrat que la solució passava pel que havíem exigit des del principi, el tancament total dels centres educatius”.

“Hem hagut d’arribar a la denúncia formal davant la Inspecció de Treball, i haguérem arribat més enllà, sens dubte, per a obligar als nostres responsables educatius al fet que feren el mateix que els seus respectius en altres comunitats i no posaren en risc al conjunt de la societat”, critiquen.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 × 5 =