25n
25N
25N

Els centres de dia municipals per a persones majors seran gratuïts a partir de gener

Els centres de dia municipals per a persones majors seran gratuïts a partir de gener
13/12/2018 -

La regidora de Persones Majors, Sandra Gómez, ha anunciat la derogació dels preus públics pels servicis dels centres gerontològics comunitaris municipals a partir de gener de 2019. «Entenem que la gratuïtat dels centres municipals de dia per a persones majors dependents és un pas avant per a millorar la independència econòmica i l’alleujament econòmic de moltes famílies», ha destacat l’edil.

«Volem que no hi haja ni una sola família que tinga la dificultat d’haver de cuidar el seu major, el seu pare o la seua mare, i no puga portar-los a un d’aquests centres», ha assenyalat Gómez. La mesura s’ha sustentat en «la demanda històrica d’usuaris i familiars, donada la situació econòmica de precarietat que experimenten la majoria de les persones majors usuàries dels Centres de Dia, en la seua majoria dones que depenen de pensions mínimes perquè no han cotitzat com a població activa o amb pensions de viduïtat».

D’aquesta manera, la regidora ha remarcat «la necessitat de facilitar l’accés al recurs de les famílies econòmicament més desfavorides i amb persones dependents en el seu si». Tot això, «en atenció a les competències que corresponen a aquest Ajuntament amb vista a l’adopció de mesures orientades a facilitar l’accés a una atenció assistencial al col·lectiu de persones majors amb alts nivells de dependència i fragilitat».

«La nostra prioritat és consolidar un sistema públic de cures i també afavorir que existisca un sistema de cures públic que afavorisca la conciliació», ha agregat l’edil. Segons Sandra Gómez, aquesta mesura «pretén enfortir l’estat de benestar».

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos × cinc =