25n
25N
25N

Els centres de menors de Paterna van realitzar 5.720 atencions l'any passat

Els centres de menors de Paterna van realitzar 5.720 atencions l'any passat
04/02/2021 -

Els centres de menors municipals de Paterna que gestiona l’Ajuntament a través de l’empresa Gespa van realitzar més de 5.700 atencions durant l’any passat, tal com ha donat a conéixer la regidora d’Inclusió Social i Polítiques d’Igualtat, Isabel Segura durant la seua visita a les instal·lacions.

“Només l’any passat es van dur a terme 3.096 atencions en el centre de la Coma i 2.624 en el centre d’Alborgí, als quals se sumen les 2.045 telefonades de seguiment, les 307 atencions a famílies i 262 atencions a menors que es van realitzar durant els mesos de confinament” ha explicat la regidora, qui ha volgut reconéixer l’esforç dels treballadors dels centres “que en tot moment van estar vetlant pel benestar dels menors en moments tan complicats”.

Així mateix, la regidora ha pogut conéixer de primera mà el protocol sanitari que s’ha adoptat en els centres per a garantir la seguretat dels menors que acudeixen presencialment a les instal·lacions.

“En l’actualitat en els centres hi ha 174 usuaris que participen en els diferents programes que es duen a terme amb l’objectiu d’oferir eines als menors perquè puguen desenvolupar al màxim les seues capacitats i facilitar-los el trànsit a la vida adulta” ha explicat la regidora Segura.

Per això es realitzen activitats formatives, lúdiques i recreatives dirigides a menors, amb l’objectiu d’augmentar els processos de socialització i aprenentatge social i acompanyar als menors en els processos de maduració psicosocial.

A més, es treballa amb un programa educatiu que basa les seues intervencions en dos programes de caràcter diferent. D’una banda, el Programa de Transició a la Vida Adulta i Activa que es realitza en horari escolar i atén menors que tenint 16 anys han abandonat l’educació formal. I d’altra banda un programa de tall convivencial, que es realitza fora de l’horari escolar.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 × 1 =