tros al plat

La capitalitat mundial de l'alimentació sostenible suma el suport dels centres CdT de turisme

La capitalitat mundial de l'alimentació sostenible suma el suport dels centres CdT de turisme
16/05/2017 -

L’alcalde de València, Joan Ribó, ha rebut hui en l’Ajuntament el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, qui ha oferit la xarxa de centres de turisme CdT per a les activitats i la projecció de la Capitalitat Mundial de l’Alimentació Sostenible València 2017. Ambdós responsables polítics han subratllat la importància de sumar aportacions d’interés a aquest projecte global, que inclou nombroses vessants de desenvolupament.

Tal com ha expressat l’alcalde al terme de la reunió, “és molt important que des de l’organisme responsable del turisme en la Comunitat Valenciana s’expresse el suport al desenvolupament de València Capital Mundial Alimentació Sostenible”. Durant la trobada entre Joan Ribó i Francesc Colomer s’han abordat aspectes com la posada a disposició dels centres CdT, el suport al projecte de l’àmbit de la restauració, tant les grans figures com l’alumnat en formació, que són els professionals del futur. “És un tema que complementa molt bé amb totes les iniciatives que estem duent a terme i que tenim en projecte”, ha assegurat l’alcalde.

La reunió, que s’ha celebrat a instàncies de la Secretària de Turisme de la Generalitat, i en la que ha pres part també el Comissionat de la Capitalitat Mundial, Vicent Domingo, suposa un primer contacte no sols per al projecte 2017 de la Capitalitat, “sinó per a integrar-ho en la dinàmica i rutina dels CdT”, en paraules del Secretari Autonòmic. Es crearà una Comissió Tècnica per a estudiar tot el potencial dels CdT, pels que “passen milers d’alumnes i professors amb una dinàmica formativa molt interessant que ha de convergir amb aquest projecte de ciutat”, ha afegit. La xarxa de centres CdT de la ciutat de València és un espai múltiple de formació i de projecció per a les noves generacions que busquen en l’hoteleria i en la gastronomia una eixida laboral.

El Secretari Autonòmic de Turisme ha assegurat que el projecte Capital de l’Alimentació Sostenible de la FAO “és una gran oportunitat per a la ciutat, que farà possible la seua remuntada ubicant-nos en el mapa d’allò positiu, amb una temàtica i un relat molt interessants, que, com diu l’alcalde, han vingut per a quedar-se i ser un tret identitari que diferència a València”.

L’alcalde ha agraït el suport de Turisme a la iniciativa municipal que, ha assegurat, “complementa molt bé amb totes les iniciatives que estem duent a terme i que tenim en projecte”. Entre elles, Ribó s’ha referit a les Jornades celebrades fa unes setmanes en la Universitat Politècnica, o les accions d’anàlisi i promoció de menús escolars, càtering i menús per a persones majors, “tot això des del punt vista de l’alimentació sostenible, els productes de proximitat, i la potenciació de la nostra pròpia agricultura”. I, especialment, de cara a la celebració del gran esdeveniment de la Capitalitat previst per al pròxim mes d’octubre.

Etiquetes

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

nou + nou =

viva gym canovas
recogida residuos organicos en valencia
nadal paiporta 2018
nadal rocafort 2018
Nadal Rafelbunyol
bienal mislata
Obra Yolo en el teatro escalante
Talia
Olympia