25n
25N
25N

Rosa Albert: 'L'actual centre de salut de Malilla és tercermundista'

La construcció del nou centre de salut de Malilla hauria d’haver començat al gener

Rosa Albert: 'L'actual centre de salut de Malilla és tercermundista'
26/06/2018 -

Els veïns de Malilla porten anys reivindicant la construcció d’un nou centre de salut per al barri, que milloraria notablement l’atenció sanitària que reben. I és que, encara, disposen d’un centre que es va construir per a atendre al voltant de 6.000 cartilles, quan, en l’actualitat, sobrepassen les 32.000. Un barri sencer reclamant unes instal·lacions en condicions, que reduïsca aquesta saturació que els veïns pateixen des de 2006. Han sigut moltes les mobilitzacions que han dut a terme per a reivindicar un nou centre de salut. No obstant això, encara no hi ha data per a la seua construcció.

Al gener d’aquest mateix any, semblava que l’espera dels veïns de Malilla anava a arribar a la seua fi. Des de l’Ajuntament de València s’anunciava que el nou centre de salut, que ja estava pendent d’executar-se amb l’anterior Govern valencià, i que s’anava a situar en l’avinguda Ausiàs March, s’anava a situar en el carrer Bernat Descoll, amb l’objectiu que els veïns comptaren amb un servei més pròxim. No obstant això, aquest canvi també ha suposat el retard de la construcció, amb el consegüent malestar general dels veïns.

En aquest sentit, la coordinadora d’EUPV a València, Rosa Albert, ha criticat la descoordinació, malgrat ser del ‘mateix color polític’, de l’administració local i autonòmica respecte a les obres del centre de salut de Malilla, i ha exigit que es pose data a la seua construcció. ‘Una vegada més es posa com a excusa les diferents responsabilitats competencials, quan, en realitat, es tractaria d’establir una coordinació efectiva que desbloquejara i agilitara la construcció d’aquest centre de Salut, tan necessari per al barri’.

Així mateix, ha explicat a València Extra que ‘Ribó no està complint amb el compromís que va adquirir amb els veïns. Se’ls va proposar una nova ubicació per al centre de salut perquè, a part que era més cèntrica, no tenia els problemes administratius que presentava l’anterior ubicació. Els veïns van acceptar, i ara resulta que sí que existeixen problemes en relació a la propietat de les parcel·les adjuntes al solar. El desbloqueig d’aquesta situació depén de la capacitat de l’Ajuntament i la Conselleria per a regularitzar-ho’.

‘Ens trobem a punt d’acabar l’actual legislatura, i el centre de salut segueix sense construir-se’

Ja en el mes de gener, des del Consistori asseguraven que la cessió del terreny a la Generalitat Valenciana seria una realitat, i que suposaria la licitació del projecte. Així i tot, l’Alcalde de València, Joan Ribó, reconeixia que ‘un canvi d’ubicació implica canviar solars i un cert retard’. Així i tot, per a Rosa Albert aquest retard ja és excessiu i insta a ‘complir amb les promeses’, i començar amb unes obres que havien d’estar en funcionament des del passat mes de gener. ‘Ens trobem a punt d’acabar l’actual legislatura, i el centre de salut segueix sense construir-se eludint la responsabilitat de la paralització de la construcció’. I és que, en paraules de Rosa Albert, l’actual centre de salut de Malilla ‘és tercermundista. Ni reuneix les condicions per a oferir una atenció sanitària de qualitat als ciutadans, ni està en unes condicions òptimes, ja que ni tan sols s’han fet reformes per a millorar les instal·lacions’.

En aquest sentit, EUPV demana tant a l’Ajuntament de València, com a la Conselleria de Sanitat que ‘es coordinen i es desbloquege aquesta situació. Compartim la preocupació dels veïns i veïnes que se senten minyonejats en veure com passa el temps i no es concreta el centre de salut, i que a més per a l’atenció hospitalària han de continuar desplaçant-se a l’Hospital Doctor Peset, ja que no han sigut ressituats en el nou hospital La Fe’. De moment, caldrà esperar per a veure si les reivindicacions d’EUPV i de Malilla, finalment, arriben a bon port.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un × tres =

escalante
escalante
Informacion coronavirus
el puig