25n
25N
25N

Centre de Salut i col·legis públics de Puçol compten amb nova senyalització lluminosa als passos de zebra

Centre de Salut i col·legis públics de Puçol compten amb nova senyalització lluminosa als passos de zebra
01/02/2021 -

El 28 de gener va entrar en funcionament la nova senyalització del semàfor i el pas de vianants enfront del Centre de Salut. Llums en la vorera, un punt ideal perquè el vianant no es despiste i veja quan està roig i quan verd. Una millora de la seguretat per als vianants que també s’ha traslladat ja a l’avinguda Alfinach, enfront dels dos col·legis públics, i que, si els resultats són satisfactoris, podria instal·lar-se en altres passos de zebra de la població.

El maig de 2017, amb la creació de 15 punts de trobada en forma de llapis gegants, donava principi el projecte de Camins Escolars, destinat a millorar la seguretat en els trajectes que usen habitualment els alumnes per a arribar als diferents centres educatius de Puçol.

El curs passat ja es va plantejar millorar aquestes rutes escolars, a més d’ampliar la senyalització que condueix al col·legi públic Bisbe Hervàs. Però part de la proposta de va quedar en espera en suspendre’s les classes presencials des de març de 2020.

«Aquest curs, que sí que hi ha classes presencials, hem recuperat el projecte per a millorar la seguretat en els camins escolars i, al mateix temps, en el Centre de Salut», explica el regidor de seguretat i de la senyalització, Paco Salavert. «Ja que anàvem a treballar amb els xicotets de la casa, i els seus desplaçaments als col·legis, pensem que la mesura també pot ser útil per als majors, sobretot en un punt com el Centre de Salut, que és una visita habitual per a ells».

En la vesprada del dijous 28 de gener es van posar en marxa els senyals lluminosos en les voreres, al costat del semàfor i el pas de zebra del Centre de Salut i també en el pas de zebra més usat pels alumnes, en l’avinguda Alfinach, enfront dels col·legis públics Jaume I i Luis Vives.

«El funcionament és senzill: roig intermitent per a cridar l’atenció mentre el semàfor està en roig per a vianants, i verd de manera permanent quan el semàfor permet l’encreuament a peu. Són molt cridaners i no passen desapercebuts a primera hora del matí o quan fosqueja», apunta el regidor.

Encara que tots sabem quan hem de creuar o no, tant l’ús del mòbil en els més joves (contínuament mirant cap avall) com una certa relaxació de costums que es dona a vegades en les persones majors conviden a mesures d’aquest tipus: ja es van pintar en el seu moment els passos de zebra amb figures d’animals, s’usen en alguns semàfors els missatges sonors i, ara, es potencien els senyals lluminosos.

Diferents mètodes amb un únic objectiu: la seguretat de tots els vianants, especialment els escolars i les persones majors que acudeixen al Centre de Salut.

«Farem balanç de com funcionen aquests dos primers punts i, a partir d’ací, si es considera convenient posar-los en altres passos de zebra que resulten conflictius, també els posarem», finalitza Paco.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre × 5 =