El dia a dia del Centre Ocupacional de Mislata es trasllada a les llars dels seus usuaris

El centre roman tancat per la declaració de l'estat d'alarma, però els usuaris i usuàries reben una atenció telemàtica diària per l'equip professional

Guardar

0004
0004

Des que el passat 14 de març el govern declarés l'estat d'alarma, el Centre Ocupacional de Mislata (COM) va haver de tancar les seues portes per prevenció i per a vetllar per la salut dels seus usuaris i usuàries. Un total de 50 persones amb diversitat funcional en edat laboral es beneficien diàriament d'aquest servei municipal, participant en tallers ocupacionals, rebent suport personal, atenció psicosocial i desenvolupant tota mena d'habilitats per a integrar-se plenament en la societat.

Però la crisi sanitària provocada pel coronavirus, i la consegüent declaració de l'estat d'alarma i l'obligació de confinament a casa, ha parat la vida de tots i la rutina d'aquests nois i noies que tant necessiten per a continuar desenvolupant-se. Davant aquesta situació, els i les professionals que els atenen cada dia, amb el suport de Serveis Socials, han reorganitzat tot el treball perquè aquestes persones usuàries puguen continuar desenvolupant les seues capacitats personals i les seues possibilitats d'inclusió sociolaboral, però ara des de les seues pròpies cases.

L'equip de govern, segons afirma l'alcalde Carlos Fernández Bielsa, "estem prenent moltes mesures de caràcter social durant aquestes difícils setmanes, perquè el nostre principal objectiu ara és que ningú es quede enrere. Els nois i noies del COM, encara que siga des de les seues llars, necessiten continuar desenvolupant les seues habilitats i farem tot el possible perquè reben les atencions que mereixen".

Amb un servei d'atenció des de les vuit del matí fins a dos quarts d'onze de la nit, l'equip professional els passa diàriament un horari d'activitats i els va supervisant telefònicament i telemàticament. "Els xics i xiques reben materials de lectoescriptura, comunicats i vídeos tutorials a través dels seus correus electrònics o xarxes socials; reben atenció individualitzada dels monitors, fisioterapeuta i psicòleg; i són atesos constantment a través de trucades telefòniques o vídeo-anomenades", apunta el regidor de Serveis Socials Ximo Moreno.

Destacats