25n
25N
25N

El Centre Mundial d'Alimentació Sostenible es transformarà en una fundació

El Centre Mundial d'Alimentació Sostenible es transformarà en una fundació
06/11/2019 -

L’alcalde de València, Joan Ribó, ha anunciat aquest dimecres que el Centre Mundial d’Alimentació Sostenible (CEMAS) de la ciutat es convertirà en una fundació amb la finalitat de complir “millor” els seus objectius i facilitar les col·laboracions internacionals.

Ribó ha indicat que la intenció és que aquest canvi es faça efectiu en 2020 i ha explicat que el consistori va impulsar la creació d’aquest centre com a servei municipal i no com a fundació tenint en compte que l’administració local estava dins d’un pla d’ajust que li impedia crear entitats d’aquest tipus o organismes autònoms.

El primer edil s’ha pronunciat d’aquesta manera en declaracions als mitjans de comunicació després de la reunió que ha mantingut amb el president de la Diputació de València, Toni Gaspar, per a abordar diferents temes en els quals estan implicades aquesta corporació provincial i la local.

Joan Ribó ha recordat que un dels assumptes en els quals col·laboren ambdues, al costat d’altres institucions com la Generalitat i el Govern central, és el Centre Mundial d’Alimentació Sostenible.

L’alcalde ha assenyalat que després d’haver eixit del pla d’ajust, l’Ajuntament es planteja “iniciar el procés de transformació” d’aquest centre “en una fundació” perquè “pensem que complirà millor els objectius i permetrà col·laboracions a nivell internacional més fàcilment”.

“Quan plantegem el centre, en 2017-2018, estàvem sotmesos a un pla d’ajust que en el seu moment es va fixar per a pagar els deutes que tenia el govern anterior al nostre. En eixe pla d’ajust un dels requisits era no crear organismes autònoms. No podíem crear ni una fundació ni res semblant. Ara estem fora del pla d’ajust i estem contemplant la possibilitat de passar un servei dependent de l’Ajuntament a fundació”, ha exposat Ribó.

El responsable municipal ha insistit que aqueix canvi permetrà “treballar amb grans fundacions mundials” com “la Unió Europea o l’ONU” i amb “tots els organismes de tipus internacional” amb més “facilitat”.

FUNDACIÓ INTERNACIONAL

Així mateix, Joan Ribó ha avançat que es preveu que aquesta iniciativa comença a materialitzar-se “al llarg de 2020”. “2020 és un any en què volem anar canviant d’una situació de germen inicial que era el CEMAS a una fundació de tipus, si pot ser, internacional en la qual evidentment han d’estar la Diputació, la Generalitat, l’Ajuntament i el Govern central”, ha manifestat.

Ribó ha ressaltat, en aquesta línia, que “importa molt també mantindre la col·laboració” amb la corporació provincial i amb les administracions autonòmica i central.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

vint + setze =

Informacion coronavirus