El Centre Mundial de l'Alimentació Sostenible arranca el 22 de juliol

El Centre Mundial de l'Alimentació Sostenible arranca el 22 de juliol
06/06/2019 -

La data de llançament del Centre Mundial de l’Alimentació Sostenible, que tindrà lloc a València, finalment serà el pròxim 22 de juliol. Així mateix, a partir de la reunió entre l’alcalde de València en funcions, Joan Ribó, i el director de l’Oficina d’Informació de la FAO a Espanya, Enrique Yeves, s’han traçat les línies generals de treball per als pròxims dos anys. Per al primer any està previst treballar fonamentalment en quins són els reptes de l’alimentació de les grans ciutats en el segle xxi i, d’altra banda, el segon any se centrarà en l’Any Internacional dels Cítrics i les Verdures, tal com ha declarat Nacions Unides.

Quant a la programació de treball per als pròxims anys, Joan Ribó ha assenyalat que «volem que l’element fonamental siga la comunicació, però una comunicació que recórrega els processos alimentaris, des de la producció, la distribució o la investigació, incloent-hi així tots els elements de mercat, comerç i formació».

Així mateix, Enrique Yeves ha assenyalat que «actualment existeix un problema internacional amb l’obesitat, que creix i no atén a barreres. L’obesitat augmenta perquè no hi ha una qualitat suficient en l’alimentació. És per això que aquest centre pot aportar referències sobre com abordar aquest assumpte en l’àmbit internacional». Amb motiu d’aquesta problemàtica, el primer any es preveu realitzar trobades, mostres, exhibicions i publicacions referents a aquest aspecte.

A més, Ribó ha assenyalat que «encara que, quan ens referim al Centre Mundial d’Alimentació Sostenible, parlem d’un àmbit global, volem pensar en la ciutat, i això s’aconseguirà amb el treball a través de l’Ajuntament, com alguns dels projectes que ja s’han aconseguit a través del Servici d’Alimentació i el Servici d’Agricultura».

D’altra banda, l’alcalde de València en funcions ha explicat que «en la pròxima reunió del Consell Rector es donarà entrada a un membre de FAO i també, possiblement en una fase posterior, a algun membre en el Consell Assessor, ja que és imprescindible la seua presència en el treball diari del centre».

SENTÈNCIA D’ALFONSO GRAU

En acabar aquesta reunió, i arran de les preguntes dels periodistes sobre la sentència de l’exvicealcalde de València Alfonso Grau, coneguda aquest matí a través dels mitjans de comunicació, Joan Ribó ha lamentat com “de nou, la corrupció del passat, repercuteix negativament sobre la imatge de la ciutat”. L’alcalde s’ha mostrat taxatiu en aquest aspecte: “no pararem fins que els corruptes tornen fins a l’últim cèntim dels diners dels valencians que en el seu moment van desviar o furtar”.

A més, respecte a les responsabilitats empresarials en trames com aquesta, l’alcalde ha recordat que «ens hem dotat d’unes noves normes de contractació, precisament per a evitar haver de treballar amb empreses condemnades en ferm. Així, si hi haguera alguna empresa implicada directament en una trama de corrupció, les nostres normes ens impedeixen treballar amb elles». «No volem treballar a l’Ajuntament amb empreses que utilitzen aquests mètodes i, per descomptat, rebutgem qualsevol classe de mecanisme de corrupció com el que s’ha plantejat», ha afegit.

Més informació

mostra viva del mediterraneo

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

deu + 7 =

movilidad ayto de valencia
cultura als barris 2019
punt cat
alcasser
anna i la maquina del tiempo
movilidad ayto de valencia
cultura als barris 2019