25n
Orgull
Orgull

Centre d'emergència per a dones víctimes de violència de gènere a València

Centre d'emergència per a dones víctimes de violència de gènere a València
13/08/2018 -

La Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives obri a València un centre d’emergències per a l’atenció urgent i immediata de les dones víctimes de violència de gènere, assegurant que existisca un recurs d’aquest tipus en cadascuna de les tres províncies de la Comunitat Valenciana, segons ha indicat la directora general de l’Institut Valencià de les Dónes, María Such.

El nou centre, del qual no es dóna la ubicació exacta per a garantir la seguretat de les dones que puguen viure en ell, compta amb tretze places d’acolliment per a situacions d’emergència i és accessible per a dones amb diversitat funcional, ha precisat Such.

Es tracta, ha explicat la directora general, d’un recurs especialitzat de curta estada que ofereix acolliment immediat a les dones víctimes de violència de gènere i als fills i filles que les acompanyen, als qui se’ls proporciona allotjament, manutenció, protecció, suport i intervenció psicosocial especialitzada.

En la província de València no es disposava fins hui de cap recurs d’aquest tipus. El centre disposarà de tretze places i serà atés per un equip multidisciplinari format per onze professionals. En el mateix es realitza un diagnòstic i valoració prèvia a la derivació al recurs més idoni.

Altres millores

María Such ha fet balanç de les millores i novetats en la xarxa de centres d’acolliment especialitzats per a víctimes de violència de gènere i en aquest sentit ha assegurat que la Conselleria d’Igualtat està apostat per centres que s’assemblen el màxim possible a una llar.

A més de l’obertura del centre d’emergències de València, la directora general ha assenyalat les millores en el centre d’emergències i recuperació integral de Castelló, que amb trenta places d’acolliment, en el nou contracte de gestió signat recentment, amplia la plantilla amb la incorporació d’una psicòloga infantil, i una educadora social més.

També ha exposat la reforma i posada a punt de tres habitatges tutelats en la ciutat de València que seran licitades de seguida per a obrir en els pròxims mesos.

Així mateix, María Such s’ha referit al trasllat en el segon semestre del passat any del centre de recuperació integral de València, a un nou edifici reformat i equipat, accessible per a dones amb diversitat funcional, i que disposa de vint places d’acolliment.

El centre de recuperació integral de València, atén a dones víctimes de violència de gènere i als seus fills i filles, “en millors condicions i amb una millora en la ràtio d’atenció”, gràcies a l’increment de l’equip d’atenció multidisciplinària que incorpora, per primera vegada, un psicòleg especialista en atenció a la infància, que permet fer una intervenció concreta amb els xiquets i xiquetes”, ha concretat la directora general.

Aquest centre té amb una capacitat de vint places, i un equip multidisciplinari de setze professionals, set persones més que amb l’anterior contracte, la qual cosa suposa un increment de plantilla de prop del 78 per cent.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 × tres =