caixa popular

El Centre Cultural de Mislata passarà a nomenar-se Centre Cultural Carmen Alborch

L’alcalde, Carlos Fernández Bielsa, ha proposat davant la junta de portaveus, prèvia al ple d’esta vesprada, que el Centre Cultural de Mislata passe a rendir tribut a “una de les dones més importants per a la política cultural a Espanya, lluitadora pels drets humans, per la igualtat, feminista, defensora de l’art i a l’avantguarda d’una etapa de la nostra història”

El Centre Cultural de Mislata passarà a nomenar-se Centre Cultural Carmen Alborch
25/10/2018 -

Mislata donarà nou nom al seu edifici públic destinat a l’àmbit cultural, que passarà a nomenar-se Centre Cultural Carmen Alborch. Així ho ha proposat este matí l’alcalde davant la junta de portaveus. Decisió que ha sigut presa per acord de tots els grups de la corporació. Segons ha explicat Bielsa, “encara que Carmen va ser ministra socialista i no va abandonar en tota la seua vida la militància política, va anar també una dona defensora del diàleg i del consens, sempre va fer gala que la cultura, la igualtat i els drets universals estan per sobre de qüestions ideològiques, una mestra de democràcia a la qual hauríem de seguir tenint present, com a referent”.

L’alcalde, afectat per la mort de Carmen Alborch, a la qual considerava “una increïble mestra, una gran inspiració, una política de la qual sempre s’aprenia alguna cosa, una dona amable, agraïda, vitalista, i lluitadora per les llibertats”. Per a Bielsa, “Carmen ens ha deixat la senda marcada del treball diari que cal seguir fent per a incentivar la cultura”, i per eixe motiu ha elevat la proposta mitjançant la qual el Centre Cultural de Mislata canviarà el seu nom.

Carmen Alborch va estar molt vinculada a Mislata, visitant en diverses ocasions la nostra ciutat, de fet va visitar per última vegada Mislata al febrer de 2015 per a inaugurar les Jornades de la Dona i presentar el seu últim llibre, “Els plaers de l’edat”, un acte en el qual va estar acompanyada pel propi alcalde, i la regidora de Polítiques d’Igualtat, Carmen Lapeña.

Per a Bielsa, “la pèrdua de Carmen és irreparable perquè ella ens va inculcar l’amor per la cultura i per l’art de forma transversal, com a manera de vida”. Al que ha afegit que “des de Mislata i des del Centre Cultural Carmen Alborch seguirem potenciant eixe esperit lliure defensor de l’expressió artística en totes les seues facetes, i anem seguir incrementant els nostres programes dedicats a arts plàstiques i escèniques, com la nostra Biennal de Miquel Navarro, el nostre MAC, o el nostre concurs de teatre Vila de Mislata destinat a fer accessible la cultura al gran públic i a totes les edats”.

Més informació


jo amb ribo

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 × 3 =