25n
25N
25N

El Centre del Carme entra en les 100 institucions culturals més valorades a Espanya en 2018

El Centre del Carme entra en les 100 institucions culturals més valorades a Espanya en 2018
07/02/2019 -

El Centre del Carme Cultura Contemporània (CCCC) de València ha entrat en 2018 en el rànquing de les cent institucions culturals més valorades a Espanya, en el lloc 33. Altres dos de la Comunitat Valenciana repeteixen en la classificació: l’Institut Valencià d’Art Modern (IVAM) i Bombes Gens Centre d’Art, totes dues a València, segons es desprén dels resultats de l’Observatori de la Cultura, corresponent al tancament de l’any i elaborat per la Fundació Contemporània.

En general, la Comunitat es va mantindre en 2018 com la cinquena d’Espanya per la qualitat i innovació de la seua programació cultural, després de Madrid, País Basc, Catalunya i Andalusia, respectivament, en rebre el 33,5% dels esments dels panelistes que han participat en l’observatori, dues dècimes menys que l’any anterior.

Per ciutats, València ocupa el quart lloc després d’augmentar en punt i mig els esments respecte a 2017 fins al 42,1%, mentre que Madrid, Barcelona i Bilbao formen el podi, respectivament. Alacant està en la posició número 31 amb un 2,2% d’esments, el mateix percentatge que l’any anterior encara que retrocedeix tres llocs.

En concret, en la classificació de les cent institucions culturals repeteix l’Institut Valencià d’Art Modern (IVAM) de València en el lloc 30, cinc menys que en 2017, si bé ha rebut més esments dels panelistes que han participat en l’Observatori de la Cultura: del 3,6 al 4,4%.

També ha tornat a entrar Bombes Gens Centre d’Art de València en el número 36, encara que ha baixat 13 posicions en comparació a l’anterior observatori en passar d’un 4,2% d’esments a un 3,4%.

El Centre del Carme és l’altra institució cultural valenciana que apareix en el rànquing, per primera vegada en 2018 i un lloc per damunt de Bombes Gens en el número 33 –empatada amb Fundació Mapfre de Madrid i Barcelona, i la Seminci, Setmana Internacional de Cinema de Valladolid–, en rebre un 3,8% d’esments.

RÀNQUING AUTONÒMIC
Dins del rànquing autonòmic de la Comunitat, les tres institucions més valorades són així l’IVAM, el Centre del Carme i Bombes Gens, respectivament. En quarta posició se situa el Museu d’Art Contemporani d’Alacant (MACA), que avança dos llocs, els mateixos que retrocedeix el Teatre Principal d’Alacant, en cinqué lloc.

Seguidament està el Centre Cultural La Nau de la Universitat de València (UV), en cinqué lloc al costat del Principal d’Alacant. Comparteixen el seté el Palau de la Música de València –que baixa quatre posicions–, el festival Sagunt a Escena de Sagunt (València) –retrocedeix una–, la Mostra Internacional de Cinema Educatiu (MICE) de València –escala cinc llocs– i el Teatre Principal de Castelló.

Completen la llista de la Comunitat Valenciana els festivals Russafa Escènica, amb una posició més, i Cabanyal Íntim, tots dos de València i compartint el lloc número 11.

CENT INSTITUCIONS MÉS VALORADES D’ESPANYA

A nivell nacional, el Museu del Prat, el Museu Nacional Centre d’Art Reina Sofia, Museu Guggenheim i el Teatre Real lideren el rànquing nacional de les 100 institucions culturals més valorades. Aquest rànquing correspon a les institucions més valorades pels panelistes consultats en l’Observatori, que han puntuat les institucions i esdeveniments culturals més importants de l’any passat, en una pregunta oberta sense aportar cap nom.

En primer lloc se situa el Museu Nacional del Prat, que desbanca al Museu Reina Sofia, que ocupa el segon lloc, seguit del Museu Guggenheim, el Teatre Real i Zinemaldia. Festival de Sant Sebastià. Completen el ‘top ten’ Caixaforum, Teatres del Canal, ARC, Museu Thyssen-Bornemisza i Escorxador Madrid.

La Fundació Contemporània destaca la progressió del CA2M, el Festival de Tardor, Artium, Grec Festival, La Casa Encesa i la Seminci. Entre les noves entrades destaquen el Centre del Carme, l’MNAC, Naus Escorxador i Tabaquera Promoció de l’Art i entre les noves propostes, Madrid Design Festival. Per primera vegada figura un àlbum de música, ‘El mal voler’ de Rosalía i dues pel·lícules: ‘Entre dues aigües’ d’Isaki Lacuesta i ‘Campions’, de Javier Fesser.

La relació es completa amb fins a 86 institucions i activitats, de les quals 33 figuren per primera vegada o tornen enguany després d’haver eixit del rànquing. De totes elles, 69 es concentren en quatre comunitats: Madrid (34), Catalunya (16), Andalusia (10) i País Basc (9). Així mateix, destaquen els museus i centres d’art (21), centres culturals (16), teatres (11) i festivals i fires de música (9), teatre (9), cinema (4) i art (4).

Segons el rànquing de comunitats autònomes, Madrid apareix en primer lloc, seguida de País Basc, Catalunya, Andalusia, Comunitat Valenciana, Castella i Lleó, Galícia, Cantàbria, Navarra i Múrcia. Per ciutats, el ‘top ten’ el componen, per aquest ordre, Madrid, Barcelona, Bilbao, València, Màlaga, Sevilla, Sant Sebastià, Santander, Saragossa i Valladolid.

Un altre de les dades que llança l’estudi és que la gastronomia repeteix com el més destacat, seguida del disseny, la literatura i la moda, totes elles amb una nota per damunt de la valoració global, que ascendeix a 7,06.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

11 − deu =

bombers
CCCC
bombers