El Centre del Carme i el festival Vociferio activen una xarxa de festivals de poesia a Espanya

Guardar

Centre del Carme
Centre del Carme

El Centre del Carme Cultura Contemporània ha organitzat al costat del Festival de Poesia de València, Vociferio, una taula redona virtual per a aquest dijous, a les 20 hores, sota el lema 'Festivals de poesia en temps de pandèmia'.

Aquesta taula, en la qual intervindran alguns dels festivals més importants d'Espanya, és una de les primeres experiències d'aquest tipus que es realitza en l'Estat espanyol i, segons els organitzadors, és la primera d'una sèrie de trobades que vindran més endavant, ja en format simposi presencial, i que espera aglutinar a tots els festivals rellevants del territori.

En aquesta ocasió participaran, a més de Vociferio, com a festival amfitrió, el Festival Cosmopoética de Còrdova, Barcelona Poesia, el Festival Poetes de Madrid, Poesia i + procedent del Maresme barceloní i Alguén que respira des de Santiago de Compostel·la.

L'objectiu de la taula passarà per analitzar la situació actual de restriccions d'aforament i totes aquelles mesures higièniques a implementar en el que s'ha anomenat nova normalitat, així com poder conéixer de primera mà les diferents formes en què l'estat d'alarma va afectar alguns dels festivals convidats i les diferents solucions creatives que plantegen de cara a un futur per a poder celebrar-se.

El director del Centre del Carme, José Luis Pérez Pont ha recordat l'important paper que desenvolupen aquests festivals per a acostar la poesia contemporània a la ciutadania i ha destacat la col·laboració que mantenen el Consorci de Museus i el Centre del Carme amb Vociferio "una relació que va més enllà de la celebració d'un festival en unes dates concretes amb el desenvolupament de diferents accions com el Laboratori Ecopoético, que en aquesta pandèmia s'ha traslladat a les xarxes socials, cuidant i visibilitzant a les persones majors des de la cultura".

Pérez Pont ha manifestat que "aquesta nova etapa postpandèmia el virtual i el presencial es fusionen per a permetre que convisquen diferents pràctiques artístiques, així com altres maneres d'expressió i de viure la cultura. Una nova etapa que afecta a totes les arts, que convé estudiar i compartir en fòrums com el que ens ocupa".

Segons David Trashumante, director de Vociferio i moderador de la trobada "la taula busca també posar la primera pedra d'un fòrum que permeta anar construint un circuit de festivals de poesia nacionals basat en la col·laboració i l'excel·lència. Aquest circuit aconseguiria acabar amb el localisme i clientelisme que tradicionalment pateix aquesta disciplina artística i ajudaria a la professionalització de moltes propostes de poesia expandida que van madurant des de la dècada dels 90 al nostre país".

Destacats