25n
25N
25N

Dulk trasllada l'Albufera al Centre del Carme i convida a l'espectador a convertir-se en un personatge més

El Centre del Carme acull ‘Rondalla del fang’, l’exposició de l’artista de la Falla Municipal de 2021

Dulk trasllada l'Albufera al Centre del Carme i convida a l'espectador a convertir-se en un personatge més
09/03/2021 -

El director del Centre del Carme Cultura Contemporània (CCCC), José Luis Pérez Pont, ha presentat, aquest matí, l’exposició ‘Rondalla del Fang’, que conté l’obra artística d’Antonio Segura (Dulk), autor urbà de la Falla Municipal de València de 2021. En la presentació, en la qual no ha faltat el mateix artista, així com el comissari de l’exposició, Fran Picazo, i el regidor de Cultura Festiva, Carlos Galiana, s’ha avançat que aquesta mostra es mantindrà fins al 17 d’octubre perquè els visitants no només puguen gaudir d’aquesta pinzellada de les Falles, sinó que siguen testimonis d’un aperitiu de què serà el monument principal de la plaça de l’Ajuntament.

‘Rondalla del Fang’ rescata el format típic del conte valencià per a crear un metarrelat que, en un ambient immersiu, trasllada a l’espectador al cor de l’Albufera de València, convertint-lo en un personatge més perquè comprenga el delicat moment de sostenibilitat mediambiental que està vivint un paratge tan propi com és l’Albufera.

Així, en la primera sala trobem la instal·lació 1% – títol que correspon al fet que només un 1% de la superfície d’aquest paratge està protegit com a reserva natural – que mostra una xicoteta porció d’oasi que la fauna de l’Albufera vol protegir, i que es combina amb murals que transporten al visitant a l’activitat que es produeix cada matinada i cada capvespre en aquesta reserva natural de la ciutat de València.

En la segona sala – ‘En el fons de l’Albufera’ – es mostra la gran amenaça a la qual estan sotmeses les espècies que habiten aquest parc natural, centrant-se en la contaminació, els microplàstics o l’escassetat d’aigua. Totes les parets de la sala estan intervingudes amb un fons aquàtic i espècies que “lluiten per l’adaptació davant l’extinció”. I “en la base de la composició, una diana formada per terra en diferents estats, simbolitza el punt de mira en el qual es troben les espècies de l’escena”, assenyala Picazo.

Com ha explicat l’artista urbà Dulk, “hem creat un món de fantasia, però basat en la realitat que està vivint l’Albufera“. Per això, “hem parlat amb professionals i gent que viu en aquest parc natural, però també hem portat al Centre del Carme terra de la mateixa Albufera, en la qual s’aprecia que els microplàstics formen part d’ella”.

El CCCC, com ha assenyalat el seu director José Luis Pérez Pont, “porta ja uns anys col·laborant amb els artistes urbans de les falles municipals. D’aquesta manera, encara que la celebració de les Falles s’haja ajornat, els visitants podran continuar gaudint dels monuments en aquesta exposició, sense deixar a un costat el missatge de lluita contra el canvi climàtic que llança”.

Finalment, el regidor de Cultura Festiva, ha apuntat que “sempre costa molt que les Falles s’identifiquen com a Cultura, però quina millor manera d’aconseguir-lo que amb aquesta exposició que crea un univers propi i que, a més, avança el que veurem a la plaça de l’Ajuntament”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

12 − 7 =

museo prehistoria