25n
Orgull
Orgull

El Centre del Carme, un espai cultural de referència que dóna cabuda a l'art actual més innovador

El Centre del Carme Cultura Contemporània (CCCC) ofereix, des de 2017, un programa innovador que dóna cabuda a tots els vessants de l’art actual

El Centre del Carme, un espai cultural de referència que dóna cabuda a l'art actual més innovador
21/08/2019 -

El Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana (CMCV) és un organisme públic de caràcter autonòmic, encarregat de vertebrar l’oferta expositiva en la nostra comunitat. Les sales de València que pertanyen a aquest consorci són el Museu de Belles Arts, les Reials Drassanes, la Fundació Chirivella Soriano i, finalment, però no per això menys important, el Centre del Carme Cultura Contemporània (CCCC), sent aquest últim la seu del CMCV.

UN CENTRE CULTURAL AMB HUIT SEGLES D’HISTÒRIA

El Centre del Carme és un antic convent rehabilitat i “salvat” per la Generalitat per al seu ús cultural, ja que, si no s’haguera convertit en museu, aquest espai haguera sigut demolit, igual que altres conjunts monacals de la ciutat, els quals també van sortejar la seua permanent destrucció.

Aquest antic monestir, anomenat la Nostra Senyora del Carme, es va construir en 1281, ubicat als afores de la València del segle XIII. Gràcies a la seua història, i a les modificacions que ha hagut de patir al llarg dels anys, els seus claustres i tot el seu interior estan plens de records vívids que ens evoquen temps passats.

LA CULTURA CONTEMPORÀNIA EN EL Carme

Hui dia, el Centre del Carme és un espai cultural i expositiu amb un programa innovador que, a més, posseeix també les seues pròpies publicacions literàries (des de novel·les, fins a assajos o poemaris). A més, també ofereix diverses activitats culturals, tant per a un públic infantil com per a un altre més avesat en el món de les arts.

Després de diverses rehabilitacions, en 2017, el Centre del Carme va emprendre una nova etapa com a centre de cultura contemporània, l’objectiu del qual continua sent el d’acollir un gran ventall de llenguatges i pràctiques artístiques representatives de l’art actual, tant plàstic com escènic -dansa experimental, performance, microteatre, art sonor…-.

Aquest centre que intenta mostrar la cultura contemporània en totes les seues facetes, la qual cosa el converteix en un centre de referència cultural, també intenta integrar altres branques de les arts i del pensament que, en altres centres culturals, no tenen cabuda, així com la sociologia, la filosofia, l’arquitectura, l’economia, la tecnologia, el dret, l’urbanisme o la medicina.

Activitats I EXPOSICIONS ACTUALS

El Centre del Carme ofereix, durant tot l’estiu, diverses exposicions per a tots els gustos, entre les quals destaquen ‘Xisco Mensua, 15.600 dies’, un homenatge a l’obra de l’artista, ‘Exotropia. Allò bell posthumà’, una aproximació al concepte ‘bellesa’ i, per tant, un assaig visual sobre l’estètica humana, ‘Isidro López-Aparicio (iLA). La mateixa ombra’, una reflexió artística sobre l’actual crisi migratòria, entre moltes altres.

Durant aquest agost, a part d’aquestes exposicions, el Centre del Carme també acull un cinema d’estiu a la fresca. Enguany, el CCCC projecta al seu claustre un cicle compost per les millors i més emblemàtiques comèdies europees, així com ‘Ratataplan’ (1979), ‘Tandem’ (1987), ‘Arrangiatevi’ (1959) o ‘Perfetti sconosciuti’ (2016). Un pla perfecte per a acomiadar unes vacances d’estiu repletes de cultura a la ciutat de València.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

20 − 13 =