25n
25N
25N

El Centre Cultural El Molí de Benetússer reobri les seues portes

El Centre Cultural El Molí de Benetússer reobri les seues portes
05/03/2021 -

L’Ajuntament de Benetússer, a través de la seua àrea de cultura, ha decidit reobrir les portes del seu famós Centre Cultural El Molí per a reactivar de manera progressiva la vida artística de la localitat en un context marcat per la millora de la taxa de contagi en el municipi. D’aquesta manera, a partir del pròxim divendres 12 de març, el centre alçarà de nou el teló per a acollir les obres de teatre i la projecció de les pel·lícules més excel·lents de la temporada a preus accessibles per al públic general. Sota l’etiqueta #CulturaSegura, tota la programació del centre comptarà amb protocols per a garantir el compliment de les mesures sanitàries, de manera que, a més de ser obligatori l’ús de màscares i de l’hidrogel, l’aforament quedarà limitat al 33% de la capacitat de les instal·lacions. Sota aquesta premissa, el públic comptarà amb un total de 107 butaques disponibles, 62 d’elles individuals o ‘singles’, 42 destinades a convivents i 3 espais reservats per a acomodar a persones amb diversitat funcional.

En el teatre i el cinema el silenci és l’oportunitat de connectar amb els personatges i amb les situacions mostrades però “en els últims mesos ens ha tocat viure un temps mut, un temps en què no hem deixat de treballar per a oferir una programació interessant i atractiva per a tots els públics i, a més, completament segura”, assenyala el regidor de Cultura de Benetússer, Juan Alarcón. Així mateix, amb l’objectiu de fer córrer la veu sobre el nou despertar cultural del municipi, a més de la comunicació de la programació, Alarcón ha volgut dirigir-se a tots els veïns i veïnes de la localitat amb un vídeo de benvinguda sota el lema ‘Tornem!’, convidant a la ciutadania a comptar de nou amb CC El Molí com a referent de la vida cultural de la comarca de l’Horta Sud.

Aquest retorn comptarà a més, amb una millora en les instal·lacions ja que, durant els mesos de tancament a causa de la situació sanitària, s’ha aprofitat per a canviar la graella de focus de l’escenari. La nova estructura permetrà el desenvolupament de les labors dels tècnics en un context més segur, així com una major eficiència a l’hora d’executar els plans d’il·luminació de cadascuna de les companyies teatrals.

Una programació a prova de virus

Els esdeveniments organitzats pel Centre Cultural El Molí per a les pròximes setmanes abasten tot tipus de gèneres i temes destinats a atraure a un públic divers. Així, els dies 12 i 13 de març a les 19 hores es projectarà la pel·lícula Las Niñas, dirigida per Pilar Palomero, coincidint amb la celebració dels Premis Goya, als quals està nominada a diversos guardons. En diumenge 14 de març estarà dedicat al teatre i, per a sumar-se a celebració del Dia Internacional de la Dona, també elles seran les protagonistes de Família Normal, obra dirigida escrita i dirigida íntegrament per dones. El 12 de març obrirà les seues portes també l’exposició dedicada a Llorenç Giménez, la qual podrà ser visitada en grups de màxim 10 persones amb cita prèvia telefonant al 963 752 238.

En l’avanç de les pròximes setmanes es contempla projectar les pel·lícules Ane, Akelarre, Minari i Police, i entre la programació teatral destaquen La invasió dels bàrbars, interpretada el pròxim 27 de març amb motiu del Dia Mundial del Teatre, Yllana, obra que versa sobre el món del cinema i les seues dives, o Las peladas. Tampoc faltaran l’espectacle de teatre amateur a càrrec de grups com La Pasión, que ja tenen reservat el cartell per al pròxim 10 d’abril.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un × cinc =