25n
25N
25N

El Centre del Carme oferirà una classe de meditació i ioga online en directe, a proposta d'Escif

L’artista valencià que exhibeix ‘Què passa amb els insectes després de la guerra’ en el Centre del Carme proposa seguir les recomanacions de ‘La meditadora’ que transmet calma i esperança

El Centre del Carme oferirà una classe de meditació i ioga online en directe, a proposta d'Escif
30/03/2020 -

El Centre del Carme Cultura Contemporània, dins del seu programa online #CCCCenCasa oferirà aquest pròxim divendres, d’11 a 12 del matí, una classe de meditació i ioga en directe des de les seues xarxes socials. La classe serà oferida per Natalia Jiménez Restrepo, professora de ioga especialitzada i membre de l’equip creatiu d’Escif, Brillo y sabor.
La iniciativa part de la proposta de l’artista valencià, Escif, que convida a seguir les recomanacions de ‘La meditadora’, la peça central de la falla municipal 2020 i que està directament vinculada a la seua mostra en el Centre del Carme, ‘Què passa amb els insectes després de la guerra’. Amb ella Escif proposa seguir les recomanacions sanitàries per la Covid-19 quedant-se a casa i mantindre la calma i l’esperança.
El director del Centre del Carme, José Luis Pérez Pont ha explicat que “des que es va decretar el tancament dels centres culturals per la crisi sanitària, en el Centre del Carme hem posat en marxa un projecte cultural online per al qual hem comptat amb nombrosos agents culturals i especialment amb els artistes i comissaris que formen part de la nostra programació”.
Pérez Pont ha assenyalat que “com a centre de cultura contemporània la intenció és portar a la xarxa el nostre projecte d’agitació cultural amb una programació multidisciplinària i diversa que permeta al públic continuar gaudint d’una oferta cultural de qualitat” i ha assenyalat que “l’art és una eina transmissora de coneixement i d’emocions que en aquests dies de confinament ens transmet ànim i ens ajuda a combatre aquesta situació insòlita”.

Així aquesta setmana a més de la proposta d’Escif, l’artista valenciana, Raquel Rodrigo, ens obri el seu estudi. Creadora de la falla instal·lació ‘Efluenow’ del Centre del Carme, amb el seu projecte Arquicostura, l’artista cerca la unió entre l’art i el disseny, la tradició i contemporaneïtat, l’artesanal i l’industrial.
Dins del programa de mediació i educació #CCCCHabitantEspais des de hui dilluns les famílies ja compten en la web del Consorci de Museus (www.consorcimuseus.gva.es) amb dues propostes didàctiques i lúdiques per a fer des de casa. ‘El pla de la meua casa’ és un taller d’arquitectura per a xiquetes i xiquets que proposa redescobrir les llars a nivell arquitectònic i espacial, recórrer cada estada per a comprendre el sentit de cadascuna i els seus usos; les zones de dia i de nit, les habitacions humides, els paviments, particions i tancaments.
Inspirats en l’exposició d’Escif es proposa el taller ‘On estan les flors?’. En el Centre del Carme, caminem a la cerca de flors. El taller proposa diverses accions en família, en funció dels materials dels quals es dispose a casa: des de mirar una flor, interpretar-la, reproduir-la fins a escanejar-la.
A més, dins d’aquestes propostes educatives aquest dijous es presenta #CCCC_Arquitecturaypedagogía un espai en el qual reflexionar entorn de l’espai com a tercer docent. A través de les seues xarxes socials el Centre del Carme (@centredelcarme) està convidant a agents de l’educació, l’arquitectura i l’art a compartir els seus punts de vista sobre la manera d’habitar els espais a l’escola, la cultura i la llar.
Aquesta setmana Mabel López Albors, directora del Centre de Formació de Professorat (CEFIRE) d’Educació Infantil de la Comunitat Valenciana respondrà a la pregunta: què podem aportar a les famílies amb xiquets i xiquetes en l’etapa 0-3 anys en aquests dies?

Les propostes #CCCCHabitantEspais estan coordinades per l’equip Arquilecturas, projecte seleccionat dins de la convocatòria Tangent, de mediació cultural del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana.

D’altra banda el projecte ‘El berenar’, dirigit a persones majors, i coordinat per la mediadora Alba Cacheda segueix aquesta setmana amb les seues entrevistes telefòniques, compartint afectes, escolta i cures en una situació que afecta directament aquest grup de persones.
Concerts Sonores i TheCCCC
Amb el suport dels seus organitzadors, aquest pròxim cap de setmana les xarxes socials del Centre del Carme posaran a l’abast de les seues seguidores i seguidors els concerts celebrats durant les primeres edicions dels festivals Sonores i TheCCCC en el Centre del Carme.
CCCContesenCasa, José Carlos Somoza
Diumenge passat va arrancar el primer canal podcast del Centre del Carme, #CCCContesenCasa. Amb la col·laboració de Rebombori Cultural el centre d’art valencià està portant els seus contacontes a les llars mitjançant un programa radiofònic en línia que s’endinsa en el món del conte i el foment de la lectura.
En el seu pròxim programa per a aquest diumenge, 5 d’abril, #CCCContesenCasa se centrarà en la literatura de terror i la València gòtica.
Després d’un breu relat dels “Contes per telèfon” de Gianni Rodari, s’animarà a mares, pares i docents al fet que inculquen l’amor per la lectura entre les i els més xicotets de la casa, amb una ressenya de “L’escala de la donzella”, llegenda de la tradició valenciana recollida per Llorenç Giménez i editada per Edelvives dins de la seua col·lecció “Terra de llegendes”.
Com a principal novetat, aquest capítol comptarà amb la intervenció d’un renovador del misteri i la fantasia en castellà, José Carlos Somoza, un dels pioners a introduir aquests gèneres en la literatura mainstream espanyola. Entre les seues obres destaquen ‘La caverna de les idees’ (premi Gold Dagger de la Crime Writer’s Association 2002), ‘Clara i la penombra’, Ziga-zaga (finalista del premi John W. Campbell Memorial de ci-fi als EUA), ‘La clau de l’abisme’, ‘L’esquer’, ‘Croatoan’ i ‘L’origen del mal’.

Finalment el podcast finalitzarà amb “La torre del Carme”, compte sobre l’art i la bogeria, inspirat en la construcció de la torre de l’antic convent del Centre del Carme.

Tots els continguts del programa online del Centre del Carme #CCCCenCasa estan disponibles en www.consorcimuseus.gva.es i a través de les xarxes socials del @centredelcarme.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

14 − 7 =